Opinió

L'APUNT

Savis que fan por

Vuit dels experts col·laboren amb bancs i empreses asseguradores

L'informe sobre les pensions encarregat per Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, és demolidor i com s'esperava proposa una rebaixa considerable de les prestacions als jubilats. L'encàrrec es va fer a un grup de treball format per dotze “experts” o “savis” en la matèria, vuit dels quals

estan vinculats a empreses que es dediquen a vendre productes financers com els plans de pensions privats. I clar, el millor enemic d'un pla privat de pensions –a banda de la crisi i la caiguda dels mercats–, sense cap mena de dubte, seria una pensió pública digna. Els redactors del famós informe, aprovat per deu vots a favor, un en contra i una abstenció, ha estat elaborat per aquests “savis”, la majoria dels quals treballen o col·laboren amb Unespa –patronal de l'assegurança privada de pensions–, a les asseguradores Aviva i Mapfre, a la banca a través de Fedea, CECA o el BBVA, i també a la Fundació FAES. Vist el currículum de tots plegats, aquests savis fan por.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.