Opinió

Ca montes

Això del DNI

Qui té els deu primers? Resposta senzilla, dura
i directa: Franco i família

L'enèsim embolic en què s'ha posat la casa reial espanyola ha descobert un detall que molts pensen que és anecdòtic, però que jo considere força significatiu. Ja ho saben, que Cristina de Borbó apareix com a venedora d'uns terrenys que ella diu que no ha venut i que han provocat un notable maldecap a Hisenda. Segons la casa reial espanyola, el problema és que la infanta té un número de DNI senzill de manipular, perquè és el 14. I ací comença la història divertida. Ai carai! Com és que hi ha un DNI que té el número 14? Doncs perquè hi ha uns números reservats a la casa reial espanyola, exactament del 10 al 99. Per cert, amb l'excepció del 13, que li tocava a Felip de Borbó, però els pares es veu que són supersticiosos...

Molts països tenen DNI especials per a les cases regnants. Per tant, podríem admetre que la cosa no és massa estranya. Però no els ha cridat l'atenció un detall? Joan Carles té el 10. I la pregunta immediata, per tant, és qui té els deu primers? Resposta senzilla, dura i directa: Franco i família. Ai! Concretament Franco tenia el número 1. La Collares, altrament dita Carmen Polo, el 2, i així seguim. La seua filla és el 3.

La cosa és que el DNI va aparèixer el 2 de març del 1944. Acabada la guerra, els franquistes, obsedits pel control de la ciutadania, van decidir unificar tots els documents que fins aleshores existien i fondre'ls en un del sol, que s'havia de dir nacional perquè no era roig. Dit i fet.

L'explicació, de nou, és clara. Però el dubte que genera és aclaparador. A veure, si el primer DNI és del 1944, com és que Joan Carles va ser distingit amb un DNI especial, si Franco no el va proposar com a successor seu, que això és el que és, fins als anys seixanta? No hi he trobat explicació. Hi ha qui diu que simplement Franco va reservar cent carnets i que quan Joan Carles va ser nomenat rei li van donar el 10. Però si Franco ja havia mort, per què no l'1? I don Joan? Quin carnet tenia don Joan? O no en tenia?

Al final, ve't-ho aquí, tot plegat és una indicació més d'on venim i quin és l'origen d'aquest desgavell que portem. Perquè per més que la mona es vestisca de seda, el seu número no és pas l'1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.