Opinió

L'APUNT

Estrellats amb mosca

La setmana que ve, la constel·lació gastronòmica de les comarques gironines pot canviar, però difícilment perdrà posicions en el podi dels millors restaurants. Que en un territori tan petit, com és el de les comarques gironines, conflueixin fins a vint estrelles Michelin, repartides entre setze restaurants, és un cas únic al món. No és fruit de cap casualitat, sinó que és el resultat de diferents factors, però sobretot del treball creatiu de molts cuiners i restauradors que viuen constantment sota una gran pressió; primer, per situar-se entre els millors del món, però sobretot per poder mantenir l'excel·lència. Aquests setze restaurants ara han estat reconeguts i premiats pels periodistes gironins amb la Mosca de Sant Narcís, per la projecció que fan arreu del món de les comarques gironines. Un reconeixement que aquests cuiners han volgut fer extensiu als seus col·legues dels fogons que fan una cuina més casolana, i alhora compartir-lo també amb l'Escola d'Hostaleria de Girona. Un gest que els honora i que demostra que no viuen a les estrelles sinó que toquen de peus a terra, i que no reneguen dels seus orígens sinó que estan al costat i s'identifiquen amb la gent del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia