Opinió

Moltes felicitats, Gabi

Era de justícia que aquest jove graduat en dret no veiés frustrades les seves aspiracions professio- nals pel fet de ser cec

Aquest escrit està dedicat a Gabriel Pérez Castellanos. Amb la seva tenacitat ha aconseguit que els invidents puguin ser jutges, cosa que, els estranyi o no, fins la setmana passada no era possible a l'Estat espanyol. Gabi, com es fa dir, és un jove de 23 anys de Valladolid que després de llicenciar-se en dret i fer pràctiques en un despatx d'advocats va decidir presentar-se a les oposicions i intentar ingressar en la judicatura. La sorpresa va venir quan el Consell General del Poder Judicial li va denegar la possibilitat de fer-ho en considerar que hi havia impediments físics que ho desaconsellaven. Però en Gabi, que desconeixia que la seva discapacitat podia suposar una barrera per dedicar-se a la carrera judicial, no es va arronsar, i lluny d'això va continuar lluitant per aconseguir-ho. En el seu camí ha trobat la complicitat d'un munt d'associacions de discapacitats, així com de les més de 114.500 persones que a través de la xarxa han donat suport a la seva petició a Change.org.Finalment ho ha aconseguit, i el CGPJ ha determinat, per unanimitat, que les persones invidents poden exercir la funció judicial.

Vull felicitar en Gabi per la seva determinació a fer realitat el seu somni professional de fer de jutge i espero que ho aconsegueixi. En un moment en què el pessimisme ha arrelat perillosament entre els joves, que veuen com la crisi els està minant les expectatives de futur, l'exemple d'en Gabi deixa palès que no es pot donar res per perdut. No ho tindrà fàcil –ell mateix ho reconeix–, però està convençut que serà capaç d'exercir com a jutge. Ho creu fermament i ho vol intentar.

El cas d'en Gabi servirà perquè l'administració de justícia s'adapti als nous temps. La normativa no permetia fins ara l'ingrés a la carrera judicial dels “impedits físicament o psíquicament”, sense determinar a quines discapacitats es referia, però ara les noves tecnologies permeten a les persones discapacitades realitzar tasques que fins fa uns anys eren impensables. Era de justícia que aquest jove graduat en dret no veiés frustrades les seves aspiracions professionals pel fet de ser cec, i s'ha fet justícia. De lluites particulars com les d'en Gabi, n'hi deu haver a centenars, però per mil raons no arriben a ocupar un espai a les pàgines d'un diari. Tots es mereixen un reconeixement, ja que han fet camí per als que vénen al darrere.

Moltes felicitats, Gabi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia