Opinió

opinió

Pressupost i responsabilitat

Els pressupostos no són només partides concretes de projectes aïllats; xifres fredes inintel·ligibles per a la majoria de la gent. Els pressupostos reflecteixen la tendència política i la sensibilitat social del govern municipal. I és per això que són importants. És indispensable contextualitzar cada pressupost en un marc ampli i projectar-lo cap als propers exercicis. Perquè les inversions que es plantegen afecten més d'un any. Això té molta transcendència en un context econòmic incert en què cal ser cautelosos en la despesa i selectius en les inversions. I és aquí on rau la divergència entre l'equip de govern i ERC.

Els pressupostos han de ser tècnicament rigorosos, però també socialment justos. Fets pensant en la població de tot el municipi –que paga els seus impostos– i no fruit de pressions internes al tripartit municipal (CiU, LEST i PP) o al servei dels interessos de determinats sectors econòmics. Aquest 2014 l'equip de govern (CIU, LEST, PP) ha perdut el rumb definitivament. Encara sort que operacions especulatives, com la venda de terrenys municipals i la implantació d'una nova gran superfície comercial en sòl residencial, han estat frenades pels grups de l'oposició. Aquesta gestió erràtica ha provocat la dimissió de la primera tinent d'alcalde, regidora d'Urbanisme, i la pèrdua de majoria de l'equip de govern per desavinences internes. Una regidora valuosa, per la seva professionalitat i sensibilitat nacional. L'equip de govern està en minoria però, lluny de reconèixer el seu fracàs i buscar suports, s'enroca i es presenta com una víctima. Fins i tot, ara intenta traslladar la responsabilitat del desgavell en l'execució de l'escola bressol de l'Estartit a l'oposició. Quina credibilitat té un equip de govern que no va voler ajustar el preu de les quotes a les famílies fins que no va perdre la majoria al ple?

A ERC sempre hem fet propostes tot i el menyspreu viscut. Les nostres demandes són concretes de cara a l'aprovació d'uns pressupostos responsables: 1) És indispensable reduir radicalment la despesa corrent, desbocada en aquest mandat. 2) Cal que les inversions siguin assumibles econòmicament i equilibrades territorialment: la seu de la policia local a Torroella i la nova escola bressol, són les prioritàries per al proper mandat. 3) Fer una aposta pel comerç i el turisme a Torroella i ubicar la seu de l'oficina de turisme a la plaça del Peix. 4) Refermar el compromís nacional del nostre Ajuntament amb el referèndum del 9N2014 i la independència de Catalunya i penjar banderes estelades a les dues rotondes d'entrada, a Torroella de Montgrí i a l'Estartit.

Ens oferim per arribar a consensos, amb els grups del govern i amb la resta de grups de l'oposició, per acabar dignament el mandat i per aprovar el pressupost del 2015. Un pressupost que, un cop aprovada l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, ha de reflectir aquesta nova realitat en la gestió del municipi de Torroella de Montgrí. Però consens és parlar i negociar, demanar i cedir. Unes pràctiques que no coneixem en aquest mandat per part del govern municipal de CiU, LEST i PP. Com a municipi, no podem passar la vergonya de no aprovar uns pressupostos. Per ERC no quedarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia