Opinió

A la tres

A qui apunta la Barceloneta?

“Les queixes a
la Barceloneta s'han de dirigir només als turistes borratxos?”

Ara que falta menys d'un any per a les municipals, qualsevol conflicte que hi hagi a Barcelona tindrà un aprofitament polític. El cas de la Barceloneta no se n'escapa i mentre ICV-EUiA culpa CiU i el PP per les lleis òmnibus –que certament han dut el comerç, el taxi i el sector turístic a un estat de liberalització que pagarem car–, la CUP aprofita per tirar pedres al projecte de confluència de Guanyem Barcelona i deixa clar que ICV-EUiA és tan culpable del que passa –junt amb el PSC– per haver incentivat des del govern municipal una política que posa a davant dels veïns els interessos turístics, sobretot dels lobbys, com CiU, per haver-la continuat.

És obvi que a Barcelona actuen lobbys, i no només destinats al turisme. Mirin si no la reacció, gairebé immediata, de les patronals dels apartaments turístics demanant la liberalització total del sector, com si els que han obert un apartament turístic il·legal tinguessin el més mínim interès a legalitzar-lo i pagar impostos. I és cert que els governs de Barcelona dels darrers anys han vist en el turisme la gallina dels ous d'or i que s'han rendit a exigències com ara l'obertura desmesurada de places turístiques o dels comerços en festius que no tenen cap efecte positiu sobre els veïns.

Però en una ciutat com Barcelona, cal estar atent a moltes més coses. La crisi i la pèrdua d'identitat de la Barceloneta també han dut molts propietaris a pensar que el seu petit habitatge en aquest barri mariner pot donar molt més rendiment. Si en pot treure 1.000 per què conformar-se amb 400? I no eximeixo de responsabilitat l'administració, que és qui ha de vetllar perquè no hi hagi injustícies, desequilibris, etcètera. Només poso sobre la taula que no tinc clar que les manifestacions de la Barceloneta hagin d'assenyalar els turistes borratxos. O només les agències de lloguer. Potser han d'assenyalar els propietaris aprofitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia