Vetllada unionista al CC Blanquerna de Madrid
A finals del 2014 el periodista barceloní Sergio Fidalgo va publicar el llibre M'agrada Catalunya, m'agrada Espanya. Testimonis de catalans que analitzen el perquè del procés i com podem sortir de l'embolic independentista. Són una trentena de catalans intensament contraris al sobiranisme català. La majoria d'ells ben coneguts per vosaltres si seguiu habitualment aquesta humil columna.
No he trobat encara el moment oportú per fullejar el llibre. La mandra no hauria de poder dominar-nos mai, però en determinades ocasions no oposem resistència i ens derrota sense miraments. Afortunadament José Aguilar Jurado en parlava aquesta setmana en un article a Libertad Digital i m'estalviava una mica de feina. Recollia declaracions de protagonistes del llibre que ell considera que són per “emmarcar”.
Paga la pena recuperar-ne algunes. Per Albert Boadella, un clàssic en aquest tipus d'aventures anticatalanistes, “és impossible discutir amb algú que posa la fe a davant”. Els fanàtics sempre som els sobiranistes. Segons el periodista esportiu Tomás Guasch, “els mitjans de la Generalitat són com Barça TV”. La periodista Anna Grau considera que “l'independentisme és la bandera amb la qual s'han embolicat els més mediocres”. Per l'escriptor Juan Carlos Girauta, que, com bé sabeu, és “no-nacionalista”, com la resta dels entrevistats (recordem que Boadella assegura que “el nacionalisme espanyol no existeix”), “el nacionalisme és la femta de les ideologies”. Félix Ovejero troba que “el procés s'ha transmès a una classe mitjana educada en una perpètua adolescència”. I acabo amb la darrera cita abans que la mandra us expulsi de l'article: “A Catalunya moltes persones han donat via lliure al sentiment racista.” Maria Teresa Giménez Barbat dixit.
Amb aquesta prèvia es veia a venir que la presentació del llibre aquest dijous al Centre Cultural Blanquerna, famós malauradament pels atacs d'ultres espanyolistes, prometia material de qualitat. Albert Boadella va aparèixer amb una mascareta quirúrgica per evitar “contagiar-se d'alguna cosa”, ja que l'acte se celebrava en un edifici de la Generalitat. Segons explicava la notícia de Crónica Global, Boadella només se la va treure uns instants per dir que “els pobles o les comunitats humanes emmalalteixen igual que les persones” i que “Catalunya pateix el virus de la paranoia”. A part de l'autor i el joglar també van presentar el llibre Xavier Horcajo, Albert Castillon, Anna Grau, Josep Ramon Bosch i Jordi Cañas, que va aprofitar la tesi del dramaturg i líder espiritual de la parròquia unionista catalana per afirmar que “el nacionalisme és l'Ebola de la raó, l'ètica i la decència” i que s'ha de curar. Ells són els que ens acusen de pensament únic.