Opinió

A la tres

Ciutadans fa les espanyes

“Ha sabut jugar les seves cartes per convertir-se en el Podem de la dreta”

Que una formació originària d'un territori es transformi en un partit d'implantació a l'Estat espanyol ha estat a dia d'avui una quimera. Sinó que li preguntin al senyor Roca. Però els temps han canviat i sembla que Ciutadans ja juga fort en el mapa espanyol, si es confirmen les enquestes que els col·loquen com a quarta força en unes hipotètiques eleccions que han de sepultar el bipartidisme. A Gènova hi ha nervis, sens dubte. Com ho revela el fet que des de les files populars es recordi una vegada i una altra l'origen català de la formació. La prova més recent són les xenòfobes declaracions de delegat del govern espanyol a Andalusia afirmant que no vol que el governi un català que és diu Albert. Olé tu, quina manera de fer-li la campanya a C,s! Mentre tot el focus estava posat en l'ascens de Podem, C,s ha anat fent feina a les espanyes captant el vot protesta contra la corrupció i contra una manera de fer política i de gestionar la crisi que ha deixat descontents a un ampli sector del centredreta espanyol. Les europees van ser un avís, ara a les andaluses les enquestes els col·loquen com a partit decisiu per a la governabilitat, ja tenen tancades 700 candidatures per a les municipals...

A l'espera del que diguin les urnes, no hi ha dubte de l'ascens imparable de C,s, que s'ha convertit en el Podem de la dreta, tal com reclamaven certes elits econòmiques espanyoles. La formació ha sabut jugar les seves cartes ajudada per l'omnipresència d'Albert Rivera als platós televisius, que ha enlluernat la clientela amb la seva oratòria de premi, i per l'espai deixat per UPyD, que ha estat incapaç d'erigir-se com alternativa llastada pel personalisme d'una caduca Rosa Díaz. C,s ha sabut confeccionar un discurs per a les espanyes, on busca el vot no per motius identitaris -com passa a casa nostra- sinó per atraure els decontents del centredreta. Diumenge constataren si convencen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia