Opinió

Desclot

Honra d'Espanya

Artur Mas i Mariano Rajoy van aprofitar ahir l'oportunitat que els donava la cimera mediterrània per interpretar de manera contradictòria la mateixa realitat. És a dir, la ciutat que acull els ministres d'Exteriors dels estats riberencs. El president de la Generalitat va destacar la “vocació de capitalitat mediterrània i europea” de Barcelona. El president espanyol la va definir com “capital espanyola del Mediterrani”. Rajoy va recordar la definició de Miguel de Cervantes: “Barcelona és l'honra d'Espanya.” En els temps convulsos que va viure Don Miguel els elogis tenien sentit. Calmar els catalans era just i necessari. Sobretot, considerant com actuaven els Àustria. Repetir la lloança és un exercici de cinisme. Per a moltíssima gent a Espanya Barcelona és ara deshonra. Així la veuen i així la denuncien. Mariano Rajoy va reblar encara més el clau i va llançar un avís per a navegants sobiranistes: “És el govern d'Espanya qui situa Barcelona a l'epicentre de la política mediterrània.” Gràcies, bwana. El govern d'Espanya no situa Barcelona al centre de res. Tots els camins viaris porten a Madrid. Menys el del gihadisme. Això ho reitera el govern espanyol. Potser per això la conferència es fa a Barcelona.

PD sobre La Camarga: Òbviament no compareixeran davant la comissió parlamentària ni el ministre d'Interior, ni Jorge Moragas, ni el cap de la UDEF. Qui no té feina pentina testimonis interessats. I una altra dita popular encara: Qui renta el cap a un burro perd el temps i el sabó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia