Opinió

LA GALERIA

Unes xarxes poc socials

És curiós veure que molts dels que fan córrer i divulguen per internet aquestes ‘perles' sovint són aquells que es vanten de ser demòcrates

Després de les darreres eleccions municipals del 24-M, la xarxes socials bullen i s'han convertit en una arma llancívola per atacar i empastifar aquells que han guanyat les eleccions o el seu entorn més immediat. És inevitable que faci esment de casos com ara el de la cap de comunicació d'Ada Colau, Águeda Bañón, o del regidor de cultura de Madrid, Guillermo Zapata, per imatges i tuits que s'han convertit en virals a les xarxes, tot i que n'hi ha molts altres i que sense anar gaire lluny afecten persones i càrrecs de municipis gironins més propers.

Abans de fer un retuit en el Twitter o de compartir determinats post en el Facebook, que ens poden arribar a fer molta gràcia, i fins i tot ens poden semblar divertits, seria bo que féssim una recerca de quin és el seu origen –tindríem alguna sorpresa– i ens preguntéssim per què s'ha filtrat o s'ha llançat a la xarxa i quina càrrega política o ideològica hi ha al darrere.

És curiós veure que molts dels que fan córrer i divulguen per internet aquestes perles sovint són aquells que es vanten de ser demòcrates i defensors de drets i llibertats, però utilitzen de manera barroera i sense cap escrúpol imatges i tot el que poden sobre algun capítol del passat de polítics o assessors dels nous governs municipals per desacreditar-los o deslegitimar-los.

En democràcia, qui legitima els governs i la seva gent són els ciutadans amb els seus vots. Per contra, tot el que s'està fent per llançar porqueria, cercant en el passat i en la vida privada de les persones, és senzillament joc brut. Com si tots i cadascun de nosaltres no tinguéssim coses del nostre passat que, convenientment maquillades i manipulades, si fossin utilitzades amb crueltat pels nostres detractors i enemics i es fessin públiques en el moment i l'entorn adients, ben segur que ens farien mal.

En comptes d'impulsar i llançar aquestes campanyes insidioses, aquells que estan dolguts perquè han perdut unes eleccions, influència i poder, potser seria bo que es preguntessin i analitzessin què han fet malament i on han fallat perquè els electors els hagin retirat la confiança, i quines polítiques sanes i honestes haurien de fer per recuperar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia