Opinió

LA GALERIA

No tot comença amb ‘Joc de trons'

Tinc l'honor d'haver format part de la guàrdia del capità Clever, interpretat per l'immens Harvey Keitel, a ‘El caballero del dragón'

L'expectació que aixeca el rodatge de la sèrie Joc de trons a Girona sembla que sigui un fet nou, únic, excepcional. Poques vegades s'haurà vist un desplegament de mitjans com el que es produirà en les tres setmanes que vénen, ni s'haurà captat un ressò internacional com el que s'obtindrà amb les noves aventures dels Lannister i els Stark. Ara bé, cada època ha tingut el seu moment estel·lar. Guardo a la memòria quan el 1967 a Llagostera es van filmar escenes d'En Baldiri de la Costa, aprofitant l'estació del Carrilet, que al cap de poc temps va deixar de ser operativa. Protagonitzada per l'humorista Joan Capri i la locutora i actriu Maria Matilde Almendros, el rodatge va ser un esdeveniment a la comarca i se'n va parlar durant molt de temps. El 1968, amb més discreció, Jacinto Esteve va ser a Llagostera per dirigir la pel·lícula DeDespués del diluvio, aprofitant els boscos cremats del puig de la Ruïra i les restes de la casa de la Plana, on fins fa poc encara s'hi podien veure materials que hi van deixar i un cotxe esportiu atrotinat. La pel·lícula explica la història d'amistat entre dos homes que viuen en un cul de món, i que es veu truncada per l'arribada d'una jove francesa, l'actriu Mijanou Bardot, germana de l'aleshores famosíssima BB. Els protagonistes eren el gran Paco Rabal i en Quico Viader, un actor gironí, d'efímera glòria. A la pel·li hi surten personatges com l'Alberto Puig Palau (el famós Tio Alberto de Serrat, que era l'autor de la música) i Xavier Sala, el mag Xevi,... La censura no la va deixar estrenar a l'Estat i fins ara mai no s'ha exhibit a Llagostera, tot i que la productora va instal·lar el seu quarter general a l'Hostal el Carril, i els actors anaven a menjar a la Bodega Ramiro, que vivia els seus anys de fama. Un altre rodatge singular, que vaig viure en directe el 1985, va ser el de la pel·lícula de Fernando Colomo El caballero del dragón, una ficció medieval protagonitzada per Miguel Bosé i que va ser un fracàs estrepitós. Hi vaig participar de figurant (abans en deien extres), i tinc l'honor d'haver format part de la guàrdia del capità Clever, interpretat per l'immens Harvey Keitel, que aleshores no coneixia, però que ja havia fet de macarró a Taxi Driver. La filmació es va fer entre el castell de Recasens i la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia