Opinió

LA GALERIA

Perpinyà val una visita

Cal destacar que totes les informacions bàsiques que es presenten en els punts d'exposició es troben en francès, anglès i català

Fins aquest diumenge es pot visitar a Perpinyà el 27è Festival Internacional de Fotoperiodisme Visa pour l'Image i, fins dissabte, el Festival de Fotoreportatge Amateur Off Perpinyà, una mostra paral·lela que converteix la capital nordcatalana en un gran aparador de la feina de més risc entre els professionals dels mitjans de comunicació. En la selecció oficial hi ha una trentena d'exposicions, totes d'accés gratuït, que mostren els desastres d'aquest món que anem desconstruint. Com es podia esperar, enguany les imatges més colpidores vénen de zones en conflicte com ara l'Iraq, Síria i la República Centreafricana, però també hi ha reportatges sobre l'epidèmia d'Ebola, el terratrèmol del Nepal i un colpidor treball, El càncer, una història de família. S'homenatja les víctimes de la revista Charlie Hebdo, pel fet de continuar reivindicant la defensa de la llibertat d'expressió com a objectiu irrenunciable. És important destacar que totes les informacions bàsiques de les sèries que es presenten al convent dels Mínims, a l'església dels Dominics i als altres punts d'exposició es troben en francès, anglès i català. De manera que la nostra llengua ja no només serveix per anunciar els productes de la terra i per establir aquesta mena de relació interessada, a Visa el català és llengua oficial, i parlem d'un festival que durant quinze dies visiten desenes de milers de persones de diferents països. És cert que els organitzadors s'esforcen per atraure el públic català i, per exemple, al maig van fer una presentació a Barcelona, amb una notable indiferència de la premsa, i que ara, a finals d'agost, van presentar Visa Off a Girona amb més èxit de convocatòria. Des de Girona, Perpinyà és a menys d'una hora, i, fent una mínima selecció, a la Mediateca s'hi pot veure la mostra Polvorins del fotògraf Carles Palacios, i Jordi Ribot i Joan Castro, amb la seva agència Iconna, presenten el seu Tossudament al Centre del Món. A l'ajuntament, hi exposen els joves fotògrafs de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, que fan un treball des del carrer com a espai de reclam “davant la indefensió de l'individu enfront del poder”. I val la pena acostar-se a la seu de la Generalitat, on l'Associació Diomira presenta les fotografies i els audiovisuals de joves fotoperiodistes catalans seleccionats en la iniciativa El Clic. El nord és aquí mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia