Opinió

Recullen dues tones de roba per als refugiats

La iniciativa de Palafrugell ha estat impulsada per l'ANC local

Es van entregar a la Creu Roja per ser distribuïdes

L'ANC Palafrugell ha recollit al voltant de dues tones de roba d'abric destinada als refugiats que fugen de la guerra de Síria i de l'Iraq i que vaguen per Europa maltractats per la política europea sobre immigració, a mans dels capricis dels governants de cadascun dels països per on passen.

Aquesta situació excepcional ha fet reaccionar moltes entitats, entre les quals hi ha l'ANC de Palafrugell, que va encetar una campanya de recollida d'abric entre els dies 7 i 23 d'aquest mes d'octubre. El punt de recollida ha estat Can Genís, per l'entrada del carrer del Progrés. Es demanava tot tipus de roba, en especial roba d'abric, rentada i en condicions de ser aprofitada. Es reclamava roba de totes les talles i es feia una crida especialment a la roba per a nens. Una part de la roba recollida s'ha destinat també a les necessitats del Sàhara. En la recollida han treballat al voltant d'una trentena de voluntaris.

Recollida a la Bisbal

Al Baix Empordà, però, hi ha hagut d'altres iniciatives d'aquest tipus. En concret, al llarg d'aquest cap de setmana, organitzat pel Projecte Xevi i els Bombers de la Pera, s'està fent una acció d'urgència de recollida de roba.

Inicialment la recollida està centralitzada, entre les 10 i la 1 del migdia, al Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà i en la crida es demana essencialment roba d'abric, que es vol destinar a cobrir necessitats dels refugiats de la frontera entre Croàcia i Sèrbia. Es demanen sacs de dormir, mantes, tendes de campanya, anoracs i calçat. També acceptaran roba tots els parcs de bombers d'arreu de la demarcació, l'IES La Bisbal i les llars d'infants El Molinet, de Monells i la Bòbila, de Corçà al llarg de la setmana entrant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia