Opinió

La columna

Excel·lent

L'èxit d'aquest curs blaugrana és tal que s'ha pogut superar la mala planificació als despatxos

Les notes es posen a final de curs. Ara, doncs, ja es pot qualificar la temporada del FC Barcelona d'excel·lent, gairebé d'insuperable si no fos que, tècnicament, aquesta paraula no es pot fer servir perquè el Barça ha perdut un dels sis títols en joc i s'ha quedat en les cinc copes. Deia, però, que les notes es posen a final de curs perquè jo era dels què dubtaven que aquest Barça de Luis Enrique fos capaç d'aquesta gesta... Bé, de fet, dels que dubtaven que fos capaç d'aconseguir més enllà d'un títol. I ho pensava perquè veig en aquest equip mancances, greus mancances, fruit d'una, al meu parer, no prou rigorosa política de fixatges. Però és clar, a qui li importa si la banda dreta de l'equip fa aigües, si falta múscul al mig del camp per jugar contra els grans d'Europa o si, fins i tot, la banqueta és més que justeta si els tres de davant són capaços de convertir en or gairebé cada pilota que els arriba?

El Barça té el millor jugador del món, té el que serà, si no passa res estrany, el seu substitut, i un dels millor davanters centre del moment. I tots juguen en la mateixa línia! Un altre dels dubtes que expressava jo a l'inici del curs era que l'adaptació de Neymar i Suárez fos tan ràpida per gaudir-ne aquest mateix any. I no només ha estat ràpida, sinó que han estat capaços de tibar de l'equip durant el temps en què Messi no ha estat en condicions de jugar. Gran part de l'èxit, segur –passa en tots els equips professionals de qualsevol mena–, ha estat la gran sintonia que hi ha entre tots tres, una sintonia que els ha fet tot més fàcil. La seva qualitat, el seu estat de forma, però, sobretot, el seu lluitar per cada pilota es contagia a tot l'equip, i és veritablement difícil prendre's cap partit de broma, com sí que ha passat en més d'un Barça postèxit. L'èxit d'aquest curs ha estat tal que ni s'ha notat una mala pretemporada, que ha provocat multitud de lesions musculars, ni la mala gestió esportiva –que et sancionin per un fet que ja t'han dit que és irregular és mala gestió– que ha dut el club a no poder fitxar, ni tenir un dels pitjors filials des de fa anys. Diria que duri!, però millor que duri aprenent dels errors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia