Opinió

LA GALERIA

Un conflicte de banyes

La política no és un sol món, és un compendi de planetes que actuen de manera totalment independent

Els camins de la política són inescrutables. I no intentin aplicar-hi una lògica general ni una regla universal. La política no és un món, és un compendi de planetes que actuen de manera independent. Allò que ara és adient en la política de país, segurament no ho és en la política comarcal o local. O potser sí. Qui ho sap. I allò que avui és vàlid i sòlid, demà potser no ho serà. Fixin-se, per exemple, en el cas de Torroella de Montgrí. Un pacte de govern entre CiU i ERC, que per la dinàmica política dels darrers anys en l'àmbit català pot semblar lògic, amb una base d'entesa en molts punts, doncs a Torroella l'acord de govern s'aguantava per un fil, tan fi, tan fi, que s'ha acabat trencant per un correbou. Unes vaquetes que generen diversitat d'opinions al poble, que han comportat una crisi de govern que no s'ha sabut torejar prou bé i que acabarà amb una moció de censura i un nou alcalde.

Si no hi ha cap canvi de darrera hora, tot apunta que el proper alcalde de Torroella serà un republicà anticorrebous que tindrà, entre els seus socis, un dels partits avaladors d'aquesta festa amb animals. No és l'única diferència que els separa però, tenint en compte que aquest ha estat el motiu del canvi de govern, no em negaran que la cosa té un xic de gràcia.

En la política, una no s'hauria d'atrevir a fer gaires prediccions, perquè hi ha tantes variables que hi poden influir, que pot ser fàcil equivocar-se. Però serà interessant veure el que passarà d'aquí a un any. Aquest estiu, de moment, hi haurà correbou, i, en el que serà el nou govern, tots xiulant i mirant cap a un altre costat. La decisió ja l'ha pres l'actual alcalde i, per tant, no hi ha necessitat de caminar pel pedram. Però, què passarà l'any vinent? Quina decisió prendrà el govern municipal amb les vaquetes? El pacte té data de caducitat? O, al contrari, allò que sembla irreconciliable podrà trobar un comú denominador i el camí serà planer?

Com deia al principi, els camins de la política són inescrutables. En parlarem d'aquí a un any. O potser no. Potser ens tocarà parlar d'un altre govern municipal que semblava asserenat i que tindrà el seu particular conflicte de banyes. A mesura que ens anem acostant a la data de les properes eleccions municipals, els fils que sustenten els pactes de govern s'enfortiran o rebran una tisorada en sec. Segons les necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia