Opinió

LA GALERIA

Recuperar Prim Fullà

L'artista empordanès va tenir una vinculació molt especial amb la campanya de defensa dels aiguamolls de l'Empordà

Més de vint gravadors i altres artistes presenten algunes de les seves obres a l'espai El Cortalet, al cor del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Una col·lectiva amb visions de l'Empordà i d'empordanesos, en el marc dels actes d'homenatge que es fan aquest any al gravador, litògraf i dibuixant Prim Fullà i que complementa una altra exposició d'aquest artista inaugurada fa unes setmanes, i que encara es pot veure al casal cultural de Sant Pere Pescador. El parc dels aiguamolls s'ha sumat a aquest reconeixement, per la vinculació que va tenir Prim Fullà amb la campanya en defensa d'aquesta reserva natural. De la mateix manera que aquest artista s'havia compromès amb moltes altres causes i reivindicacions, ho va fer ajudant alguns partits polítics, encara en la clandestinitat, i també donant obra per finançar campanyes de l'Assemblea de Catalunya a l'Alt Empordà. Va construir, com si fos una de les seves obres, una casa a la platja de Sant Pere Pescador que seria taller de gravació, centre d'art, espai d'acollida, de llibertat, de pensament, de debat i sobretot de contemplació de la natura, i que es convertiria en la seu de l'associació Ars Empori. Qui en un moment o altre va passar per la casa de la platja i va conèixer Prim Fullà, segur que va quedar tocat per l'encant del lloc, però especialment per la força del personatge. Hi podies estar d'acord o no, però en la conversa sempre et donava elements que feien reflexionar, perquè constantment qüestionava i anunciava el declivi del nostre model de vida. Apostava i vivia amb l'esperança d'una nova civilització.

Aquests dies es recupera la seva obra artística, d'un gran valor, en les dues exposicions, la de Sant Pere Pescador i la dels aiguamolls, però, a banda del vessant artístic, seria bo reivindicar el seu pensament i recollir-lo com un llegat. Consta que la comissió d'homenatge, que coordina el cineasta santperenc Joan Mallarach, hi està treballant i que aquest any dedicat a Prim Fullà no es quedarà només en dues exposicions sinó que anirà més enllà per donar a conèixer la utopia d'un nou món, una obra que no és tangible, no són quadres, sobre la qual probablement tampoc no hi ha massa material escrit, però que es pot recollir a partir dels testimonis i de la gent que hi va compartir moments, idees i experiències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia