Opinió

LA GALERIA

La darrera vegada

Saps que ha de ser la darrera vegada però no garanteixes que la teva voluntat no trontolli i, en un moment de debilitat, cedeixis

La darrera vegada sempre és especial. Si ets conscient que allò mai més es tornarà a repetir, aquell moment és únic, irrepetible. Si es tracta d'una experiència agradable, que no vol dir que sigui beneficiosa, intentes que no arribi el final, l'assaboreixes, l'alenteixes per no perdre cap instant, et fixes en cada detall per no oblidar allò que t'has proposat que no es torni a repetir. L'última cigarreta, el darrer petó, aquell gelat previ a la dieta... No tornarà a passar. T'ho has dit diverses vegades: mai més, mai més! I per això n'has volgut fer un d'especial, un d'èpic, un d'inoblidable, d'irrepetible, el més especial.

A Torroella de Montgrí, aquest cap de setmana, també experimentaran una darrera vegada: la del correbou. Aprovat in extremis per un alcalde que va perdre la vara per aquest motiu, demà i diumenge, la penya taurina local de San Marcos celebrarà la 37a edició del correbou. L'actual batlle repeteix a tort i a dret que aquesta serà l'última festa major amb vaquetes. “Assaboriu, assaboriu, que això s'acaba”, sembla que els digui als taurins. I, ells, conscients que aquesta edició es pot convertir en efemèride, va i conviden entre 200 i 300 taurins de Jaén, que es desplaçaran en autocar i s'allotjaran en cases dels mateixos penyistes. Per quin motiu? Perquè volen compartir col·lectivament aquest darrer moment especial? Perquè volen demostrar que no estan sols? Perquè temen no omplir la plaça? O perquè encara creuen que no és la darrera vegada?

De fet, quan inhales el fum de l'última cigarreta, o fas aquell petó intens de comiat a aquella persona que sí o sí has d'oblidar, o assaboreixes la darrera mossegada d'aquell impressionant gelat, mai no ho fas amb l'absoluta seguretat que allò, mai més de la vida, es tornarà a repetir. Saps que ha de ser així i et mentalitzes. Però no garanteixes que la teva voluntat no trontolli i, en un moment de debilitat, cedeixis i aquell record de la darrera vegada es difumini i es converteixi en el record de la penúltima vegada.

Seran forts a Torroella? Aquests han de ser els darrers correbous. I, per aquest motiu, aquest cap de setmana el poble estarà en el punt de mira. Sigui com sigui, s'han de desenvolupar amb el màxim respecte i sense rastre de polèmica. Perquè així a tothom li pugui quedar un bon record de la darrera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia