Opinió

opinió

Tossut que tossut

Després de llegir l'article d'opinió del Sr. Rufí del dia 19, encara veig més clar la magnitud de la tragèdia de tenir a l'alcaldia de Torroella de Montgrí una persona com ell. Ja ho sabíem, però hi ha regidors i regidores que li ho han posat fàcil.

No n'ha tingut prou obtenint l'alcaldia de la manera que ho ha fet (amb la complicitat total d'UPM i L'EST), sinó que continua amb la seva creuada particular per justificar una acció injustificable, com és la sortida d'un govern per promoure i encapçalar una moció de censura.

Tossut que tossut quan diu allò de declarar Torroella de Montgrí com a “vila lliure de correbous”. Doncs cal recordar el que la moció diu i el que segons ell es va acordar en el ple: “declarar Torroella de Montgrí com a vila lliure de correbous”, i expressar aquesta voluntat mitjançant la renúncia expressa a continuar organitzant o col·laborant, directament, indirectament o per omissió, amb cap tipus de festa o activitat lúdica en què s'utilitzin animals vius com a objecte de divertiment.

No entenc la mania a obviar el text sencer de la moció. No ens hem d'amagar de res i ara aquest nou equip de govern que vol ser tan legal i democràtic veurem si deixarà de fer cap tipus de festa o activitat lúdica en què s'utilitzin animals vius com a objecte de divertiment. Em refereixo a totes les festes amb cavalls, gossos, ovelles, coloms, etc...

Vaig tenir molt clar en el seu dia de dir que sí a totes les festes amb animals al nostre municipi, perquè en cap d'aquestes els animals són maltractats. Aquella decisió d'interès general em va portar a rebre crítiques i a la moció de censura pel motiu que ERC deia: “...no complir un acord de ple...”

Ara veurem què farà JUNTS-ERC-UPM-L'EST (i amb el suport de la CUP) de cara al futur: compliran la moció o continuaran interpretant-la i dient excuses de mal pagador?

Resulta que ara les tradicions catalanes muten, gran expressió d'un alcalde d'ERC. Les tradicions són això, tradicions, i un país no pot oblidar qui som i d'on venim. Agradi o no agradi, Catalunya té les seves tradicions i de cara a una Catalunya independent no podem obviar qui som i què som, en tots els aspectes. Si volem crear una Catalunya fictícia i a gust de quatre, no anem bé. Si una cosa té de gran valor el nostre país és la nostra gent i la nostra àmplia cultura. Tant se val d'on vénen o venim, si del nord o del sud, la riquesa social i cultural de Catalunya és el gran bagatge que podrem aportar com a base sòlida a la futura Catalunya independent. Si continuem dividint socialment i culturalment la nostra gent, mai aconseguirem ser un país lliure.

Ara més que mai hem de sumar i no dividir, i accions com la de JUNTS-ERC-UPM-L'EST aquí al nostre municipi ens porten a un debat estèril que l'únic que fa es justificar la seva acció de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia