Opinió

LA GALERIA

Puntí i les llistes

Puntí, Sopa de Cabra, Kitsch a la Cova, Bullitt, Aliment, Rusó Sala, Germà Negre i Cala Vento, a les llistes del 2015

Són dies de llistes: els millors del 2015, segons la crítica especialitzada. Parlem de música i, més concretament, d'Adrià Puntí, el fill pròdig de l'escena musical catalana, que ja feia un parell d'anys que anunciava la bona nova del seu retorn, ara consumat amb la publicació simultània del disc La clau de girar el taller i el llibre disc Enclusa i un cop de mall, per apaivagar la set de material inèdit que patien els seus seguidors des de fa més d'una dècada. Però Puntí no gaudeix només del suport dels seus fans sempre fidels, com ho demostren les llistes dels millors discos de l'any. La d'Enderrock va ser la més matinera i ja feia preveure una bona collita: la revista referencial del pop i el rock als Països Catalans va triar La clau de girar el taller com a millor disc de l'any, encapçalant una llista que mostrava la vitalitat d'altres clàssics gironins –Sopa de Cabra en la 14a posició i Kitsch a la Cova en la 24a– i donava també pas a les noves generacions: la rosinca Rusó Sala (31a) i els banyolins Germà Negre (36a). Ara queda per veure què en pensen els lectors de la revista, a través de la votació popular oberta, en la primera volta, fins al 22 de gener, al web de la publicació,

Enderrock.cat .

Tornant a Puntí, el músic saltenc ostenta la primera posició a la llista de millors discos catalans de Mondo Sonoro, en la qual la 5a està ocupada per Silverback, el segon elapé de l'energètic trio gironí de punk-rock Aliment, i la 24a pel gran Sparks, dels guixolencs Bullitt, presents també en moltes altres llistes, inclosa la de Rockzone (3r). A l'apartat d'electrònica de Mondo Sonoro hi trobem So many colors (9a posició), del cèlebre discjòquei i productor gironí José Padilla, que va ser un dels pares del chill out des del Café del Mar eivissenc i l'abril passat va anunciar la seva retirada per motius de salut. A més, Mondo Sonoro ha triat com a millor maqueta la del duet empordanès Cala Vento, que aquest any publicarà el seu primer disc.

Més Puntí: també està inclòs en la llista de millors discos estatals de Rockdelux. Aquí La clau de girar el taller està situat en el número 19, entre els barcelonins Nueva Vulcano i el solsonenc Roger Mas, en una llista que obre Niño de Elche. I a la llista de millors concerts estatals, hi apareix Aliment, en el número 27. Les llistes són humanes i, per tant, discutibles i controvertides, però les bones llistes fetes amb criteri, com les esmentades, són també un indicador prou fiable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia