Política

opinió

Setmana judicial

En tots els casos cal tenir sempre molt present la presumpció d'innocència

Setmana judicial. El judici del 9-N ha arribat a Madrid amb el Tribunal Suprem de fons i amb Francesc Homs com a principal protagonista. Res a veure amb l'inici demà del judici del cas Palau a la Ciutat de la Justícia de Barcelona –ja era hora!–, després de vuit anys d'espera.

Encara que sovint es fa difícil, s'ha d'intentar no barrejar una cosa amb l'altra, tot i que hi coincideixen asseguts davant dels tribunals cares de polítics que al matí estaran de testimonis pel 9-N i a la tarda seran cridats pel cas Palau. Tot plegat, enmig de les reiterades sospites al voltant del cas del 3% que s'espera des de fa anys, un gran escàndol que apareix i desapareix.

Davant de tot, en tots els casos cal tenir sempre molt present la presumpció de innocència, i també la necessitat i el deure de tots els ciutadans de saber tota la veritat.

Aquesta setmana judicial ve precedida per una altra setmana judicial que ha deixat el cunyat del rei, Iñaki Urdangarin, esperant còmodament a Ginebra que s'exhaureixin els procediments judicials. Igual o més perplexos hem quedat els ciutadans després d'haver vist la segona querella contra la mesa del Parlament i la seva argumentació, que deixa en evidència els motius ideològics que la impulsen. L'únic membre de la mesa de la cambra catalana contra qui no s'ha querellat el fiscal, Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot), i per tant no independentista, n'ha sortit fora de perill “perquè no pretenia donar impuls ni incomplir els mandats del TC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.