Política

Procés sobiranista

Iceta hauria preferit que Puigdemont plantegés la seva proposta al Senat 

El líder del PSC insisteix que “aquest ja no és un moment de conferències”, sinó que “és un moment de negociació i de diàleg”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit aquest diumenge que hauria preferit que la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, donarà el pròxim 22 de maig en una sala de l'Ajuntament de Madrid hagués estat al Senat, amb un debat posterior. En declaracions als mitjans durant una visita a les festes de primavera de Sant Feliu de Llobregat, el primer secretari del PSC ha avisat que la convocatòria servirà de poc si la proposta que planteja Puigdemont va en la línia del que s'ha exposat fins ara, és a dir la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

“Tots els catalans i tots els espanyols saben que no es donen les condicions per a un referèndum d'independència”, ha subratllat Iceta, que ha apuntat que no ha rebut cap invitació a la xerrada, i no ha precisat si algun diputat del PSC té previst assistir.

Iceta ha insistit que “aquest ja no és un moment de conferències”, sinó que “és un moment de negociació i de diàleg”, per la qual cosa Puigdemont hauria d'haver acudit al Senat quan se'l va invitar. 

“Lamentablement, entre els governs de Catalunya i Espanya no existeix aquest diàleg i aquesta negociació que són necessaris per assolir un pacte, que és l'únic que ens pot treure del carreró sense sortida el que el plantejament independentista ens ha ficat”, ha recalcat.

Sobre les primàries del PSOE, Iceta ha insistit en la seva neutralitat com a primer secretari del PSC, i ha celebrat l'alta presència dels candidats a Catalunya durant la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia