Política

referèndum 1-O

El síndic d’Aran diu que l’accés als llocs de votació serà impossible per manca de suport popular

Barrera es mostra preocupat per la imatge que responsables polítics donen de la Val lligada a un ’’espanyolisme afèrrim’’

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha dit que l’accés als llocs de votació serà “impossible” i ha argumentat les advertències que ha rebut per part de diferents cossos policials de precintar els punts de votació. Barrera ha alertat de la falta de suport popular per garantir el vot i defensar els col·legis electorals. El síndic ha reconegut que vol exercir el seu dret a vot amb tranquil·litat i que l’1-O es dirigirà al seu col·legi electoral per intentar fer-ho. Carles Barrera s’ha mostrat més preocupat per la imatge que responsables polítics d’Unitat d’Aran, com l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano o el portaveu de UA, Paco Boya, estan donant de la Val d’Aran, lligada a un ’’espanyolisme afèrrim’’ i molt vinculada a l’Estat espanyol.

El síndic ha reconegut que de la cessió de locals per l’1-O ’’no en sabem res’’ i ha afegit que tampoc de la logística administrativa. Tot i aquestes declaracions apareixen com a punts de votació locals del Conselh Generau com la Casa Forestal de Bossost, l’alberg de Salardú o l’església d’Arties. Casos més particulars són els de Bausen o Canejan, on els punts de votació seran cases particulars.

Barrera ha explicat que en el si de l’equip de govern del Conselh Generau (Convergència Democràtica Aranesa) no hi ha consens en relació a la cessió de locals pel referèndum. Per tant, es creu que la cessió d’aquests locals es va fer per part de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

Aquestes declaracions han fet que la diputada aranesa de la CUP, Mireia Boya, hagi publicat un tuït demanant la dimissió del síndic d’Aran.

La imatge de voler vincular la Val d’Aran a l’Estat espanyol, el síndic l’ha volgut trencar mostrant-se rotund i ha dit que ’’el destí geogràfic i administratiu està lligat a Catalunya’’. La qüestió de com ha de ser aquest encaix s’haurà de tractar més endavant, ha afirmat. I ha recordat que la Llei d’Aran i el seu reconeixement ho tenen gràcies al Govern de la Generalitat. De la mateixa manera que el finançament, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia