CiU acusa Ballesteros d'«inacció» i pren la iniciativa per defensar el nom i la capitalitat de Tarragona
Vol reunions amb Montilla i Ausàs, i per a l'alcalde «és una falta de paraula flagrant»
«Tot està dat i beneït», lamenta Aregio sobre la no-aparició del terme capital a l'avantprojecte de llei i «l'aparició definitiva» del «Camp de Tarragona» com a nom de la vegueria. A partir d'aquí, totes les declaracions de Josep Fèlix Ballesteros són només «una enorme maniobra de confusió», que CiU interpreta com una «renúncia» de l'alcalde a «liderar la tasca reivindicativa». Per això ells en volen prendre el testimoni. Ahir mateix, de fet, ja va demanar, per carta, un seguit de reunions: amb el delegat al Camp, Xavier Sabaté; el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller de Governació, Jordi Ausàs; els portaveus dels grups del Parlament, i els representants de Mou-te, «per seguir al costat de la societat civil».
Cura de les al·legacions
A més, han enviat el Manifest en Defensa de Tarragona a les agrupacions locals perquè el trametin a les seves direccions, i han encarregat un informe jurídic «per aclarir la consistència legal de tractar gairebé 5.000 al·legacions com una de sola», ja que considera que «s'ha de contestar a tots, no se'ls pot deixar en la indefinició». «Que Sabaté digués que era massa feina seria causa de dimissió o cessament en qualsevol país del món», postil·lava Aregio, que també nega que hagi trencat la unitat: «Nosaltres estem on érem fa un mes, l'alcalde s'equivoca si el que pretén és defensar Tarragona des de la més absoluta inactivitat», defensa. «Estan encantats en els dos sentits de la paraula, però això pot ser la tomba política de Ballesteros», ataca el convergent, que malgrat tot informarà l'alcalde de les reunions, «i si vol venir li cediré el protagonisme», anuncia
CiU de Tarragona també «mirarà de posar-se en contacte» amb altres veus crítiques, com la de l'alcalde socialista de Lleida, però no en canvi amb els seus companys a Reus. «Allà defensen els seus interessos, i em sembla molt bé, però amb ells m'hi he de discutir molt poc, perquè no són l'origen de tot això», justificava Aregio. CiU, per cert, no convocarà directament una manifestació a Barcelona, però «animarà la societat civil» perquè ho faci, i «hi serem com un ciutadà més».
La reunió amb Montilla
Enmig de la dinàmica de comunicació epistolar que presideix els darrers dies de la política municipal tarragonina, el PP va enviar una altra carta a Ballesteros, en la qual li demana informació detallada de la reunió amb Montilla i el seu homòleg reusenc del dia 1. El contingut de la conversa, la raó per la qual no es va fer pública, l'ordre del dia de la trobada o per què no hi va anar «amb llums i taquígrafs» són les quatre consultes que li pregunta el líder popular.
«Em temo que algú ha dit al PP i a CiU que com pitjor, millor»
Al matí, el batlle tarragoní, i en una atmosfera evident de trencament de treva, va culpabilitzar els dos partits de l'oposició al consistori, CiU i PP, de desfer la unitat «de manera unilateral». Ballesteros es va preguntar per què, tant convergents i populars, no van expressar la seva opinió real sobre la llei de vegueries en la junta de portaveus d'urgència de la setmana passada. «De què va servir? Que no manen ells en els seus partits? Per què no m'ho van dir llavors i no amb actes, xous i circs.» Respecte a la reunió mantinguda amb el president Montilla i l'alcalde de Reus, Ballesteros va insistir que mai l'havia amagat, tot remetent-se a les declaracions de la setmana passada, en les quals ja en va fer menció. Per això, va deixar clar que ja s'hi havia reunit. Ballesteros, a més, va retreure als seus adversaris polítics que demanin la retirada de la llei: «Vam dir que l'al·legaríem, i per això és una falta de paraula flagrant. Algú els ha dit que com pitjor, millor.»