Política

Llibertat amb càrrecs pel president de la Diputació de Lleida

Els Mossos d’Esquadra havien iniciat el dispositiu a les 8 del matí per ordre judicial

Els altres 25 detinguts en l’operatiu policial contra la corrupció també han quedat lliures amb càrrecs a l’esperar de declarar davant del jutge

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha quedat en llibertat amb càrrecs a l’espera de declarar davant del jutge després que ha estat detingut aquest dimarts a primera hora del matí en el marc d’una operació per suposats pagaments irregulars per al finançament de CDC. Els Mossos d’Esquadra s’han endut Reñé detingut al migdia del palau de la Diputació de Lleida on s’ha dut a terme un escorcoll i també s’han fet copies de documentació digital.

Reñé ha sortit en llibertat de la comissaria abans de les sis de la tarda i els altres 25 detinguts en l’operatiu també han anat sortint en llibertat de forma esglaonada a mesura que han comparegut davant dels Mossos d’Esquadra. La policia ha registrat diversos lloc a banda de la seu de la corporació com l’edifici de l’Organisme Autònom i també la delegació de Carretera de la Generalitat a Lleida, entre d’altres.

Els Mossos d’Esquadra havien detingut aquest dimarts al matí el president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, del PDeCAT, en el marc d’una operació anticorrupció. Amb Reñé, també havien estat detingudes 26 persones en tres partits judicials: Lleida, Balaguer i Solsona.

Entre els detinguts hi ha, segons fonts policials, els gerents de M.J. Gruas, que són pare i fill. S’estan portant a terme una desena d’escorcolls, entre ells un al Palau de la Diputació, un altre a la seu del Patronat de Turisme i un altre a la seu de Carreteres de la Generalitat a Lleida.

La policia catalana ha iniciat el dispositiu a les 8 del matí per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Lleida i es realitza en diferents punts, entre ells la Diputació. Està decretat el secret de sumari.

La investigació es va iniciar pel presumpte cobrament de comissions per part de Reñé i altres alts càrrecs de la Diputació i estaria també relacionada amb el pagament de donacions a les fundacions vinculades a CDC, com CatDem, a canvi de rebre adjudicacions en ajuntaments governats aquest partit o amb responsabilitats en organismes públics de la Generalitat, ha informat el rotatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona