Política

JORDI SOLER

ALCALDABLE DE JUNTS PER CALONGE I SANT ANTONI

“El que ens guia és la gent del municipi”

“Treballem en un projecte per produir, generar i retenir el talent”

“Ens hem de consolidar com a model turístic clarament familiar”

Jordi Soler va néixer a Vulpellac el 1960, és advocat, està casat i té dos fills. És vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i president del Consorci de la Costa Brava.

Jordi Soler va arribar a Calonge i Sant Antoni quan tenia dos anys. Des d’aleshores no s’ha mogut de lloc. Aquí ha crescut i aquí s’ha fet com a persona i ha format família. Amb dues dècades com a alcalde, es presenta per cinquena vegada amb el valor de l’experiència, la feina feta i la voluntat i compromís de donar l’esprint a un projecte que, segons destaca, ha transformat el municipi.

Quin balanç fa com a alcalde?
Aquesta és una pregunta enorme. Mirar de fer balanç és molt complex. Té moltes derivades. És clar que si intentem tirar 20 anys enrere, veurem el gran salt que ha fet el municipi. Un salt per a bé. Hem rentat la cara al poble, l’hem endreçat i hem posat les bases perquè sigui un lloc on valgui la pena haver-hi nascut. On el seus habitants trobin suficients oportunitats per no haver de marxar mai i puguin tancar-hi tot el seu cicle vital. És molt ambiciós un objectiu com aquest per a un lloc com Calonge i Sant Antoni. Ho tenim a l’abast, però. Ho podem dir amb molt d’orgull. Com a alcalde, tampoc puc evitar fer el balanç del que és la política. En tan sols 20 anys ha canviat molt.
Anem a pams, doncs...
El primer que s’ha de dir és que per a nosaltres el que guia la nostra obra de govern és la gent. Hem rebut bon tracte i nosaltres volem correspondre igual. L’equip amb el qual em presento a les eleccions formem una llista molt transversal, amb persones que provenen d’Esquerra, de Demòcrates, de La Crida, del PDeCAT, persones independents. És així, escoltant, parant l’orella, que hem arribat a fer un primer balanç, que per a mi és molt positiu: tothom que ha treballat amb nosaltres vol repetir.
Com dibuixaria aquest projecte?
En els propers anys nosaltres ens hem de consolidar com a municipi referent. Els passos ja s’han fet per poder-hi arribar. Hi ha una sèrie de punts importants que hem d’acabar de rematar. El castell s’ha de museïtzar; està tot a punt. El Centre d’Interpretació del Vi és un projecte que donarà molt de recorregut al centre urbà. Ens hem de consolidar com a model turístic clarament familiar, que és el que ens funciona. Hem d’ajudar a crear les condicions per tal que el mercat laboral a casa nostra sigui un factor determinant de progrés. Volem preservar Calonge i Sant Antoni verd i ser motor en la defensa del medi ambient a la Costa Brava. Això és un lloc on la gent se saluda, es coneix, fa amics...
Voler “ser poble” no pot entrar en conflicte amb la idea de voler ser “municipi de referència”?
No, i tant que no. No volem perdre la mesura humana que tenim ara. És un símptoma indiscutible de qualitat de vida. Això no vol dir que hàgim de renunciar a res que porti una càrrega de sana ambició, com és el fet de voler esdevenir “ciutat intel·ligent”. Hem de saber conciliar la mobilitat, gestionar els serveis, vetllar per la sostenibilitat i l’energia verda, i, sobretot, hem de saber vetllar pel que en diuen les 3 T: tecnologia, talent i tolerància.
Tot plegat, potser no és massa ambiciós?
Fa un moment que vostè demanava fer balanç. Si ens comparem amb fa 20 anys veiem de seguida el gran canvi: material i humà. Nosaltres pensem en els 20 anys a venir, on seguirà produint-se el canvi. Avui hem dotat el municipi de serveis i d’infraestructures. Però hem de saber produir, generar i retenir el talent, que sens dubte brollarà d’un ecosistema com el nostre. Això combinat amb la tolerància, amb tot el que significa de respecte als drets civils... Si som capaços de combinar tot això, sap què passa?
No, digui’ns-ho vostè: què passa?
Que aleshores estem parlant d’una ciutat intel·ligent al servei del benestar de les persones. Això vol dir que estem oferint igualtat d’oportunitats, en un sentit de llarg recorregut. Podrem competir amb Girona o Barcelona. O bé fer-ho de forma global. Sí, des de Calonge i Sant Antoni podrem conquerir el món, si hom s’ho proposa. Nosaltres hi volem deixar les bases ben posades per tal de fer-ho possible i pensant en termes de màxima i molt sana ambició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.