Política

Aixequen el confinament a Viladecans de Tamara

La jutgessa de Barcelona qualifica de “desproporcionada” la mesura aprovada fa un any per l’Audiencia Nacional

Tretze mesos després de ser detinguda per un suposat delicte de terrorisme relacionat amb la independència de Catalunya i confinada al seu municipi per ordre d’un jutge de l’Audiencia Nacional, l’activista Tamara Carrasco ja pot sortir de Viladecans i moure’s en llibertat. La titular del jutjat d’instrucció 24 de Barcelona, la magistrada María Antonia Coscollola, va resoldre ahir que aquesta mesura cautelar és actualment “desproporcionada”, ja que ara s’acusa Carrasco de fer una crida a desordres públics, castigat amb multa o amb una pena de fins a un any de presó. Benet Salellas, advocat de Tamara, es felicitava a Twitter per la fi d“’un any d’excepcionalitat jurídica injustificada”.

La foto de Carrasco, amb la cara descoberta i custodiada per dos agents de la Guàrdia Civil enfundats en passamuntanyes va córrer com la pólvora el 12 d’abril del 2018, i l’endemà de la seva detenció es va saber que el cos armat tenia com a proves contra Carrasco un xiulet groc, una careta amb la cara de Cuixart, trobats a casa seva, i un àudio on proposava tallar vies centrals de comunicació sense que encara s’hagi demostrat cap eficàcia real. Amb aquest material tan feble, el jutge de l’Audiencia Nacional no va aprovar la presó provisional de Carrasco, demanada pel fiscal, però li va imposar la mesura de no poder sortir de Viladecans només que per anar a treballar.

LA FRASE

No té sentit mantenir la mesura cautelar. Primer s’investigava un delicte de terrorisme i ara, un de desordres
María Antonia Coscollola
magistrada instr. 24 barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia