Política

RAMON ROQUÉ

ALCALDE ELECTE DE SANT JOAN DE LES ABADESSES (MES)

“Mai havíem aconseguit tants vots”

CONSENS Considera que seria molt positiu per al municipi que govern i oposició “aprenguessin a treballar d’una manera més col·laborativa”

Exalcalde del PSC
Ramon Roqué (Camprodon, 1974) va ser regidor i posteriorment alcalde, encapçalant la llista del PSC, partit en el qual va arribar a tenir molt de pes en l’àmbit comarcal. Discrepàncies amb el partit van fer que per a les eleccions del 2015 bastís una candidatura independent, MES, amb la qual va revalidar l’alcaldia. L’experiència l’acaba de repetir, amb èxit.
Per quart mandat consecutiu, Ramon Roqué (MES) ha guanyat les municipals. La seva candidatura ha obtingut més vots que fa quatre anys, però en canvi ha perdut un regidor. Quina anàlisi en fa, d’aquests resultats?
Sí, és cert, la nostra candidatura mai havia obtingut tants vots i l’oposició mai havia obtingut tan poc suport. Hem perdut un regidor per la polarització entre només dos partits i la llei D’Hondt.
Creu que la política nacional hi ha influït?
A Sant Joan poc, perquè les dimensions del nostre poble permeten als veïns i veïnes conèixer bé la gestió del govern, les persones que formen cada candidatura, els programes que es plantegen per al nou mandat, etcètera. Tot i així, si alguna vegada podia incidir la política nacional en unes eleccions municipals, era en aquesta.
Manté la majoria absoluta, però l’oposició és nombrosa. Ho tindrà en compte, a l’hora de governar?
I tant! Seria molt bo per al nostre municipi que les dues forces polítiques amb representació al consistori aquest nou mandat aprenguéssim a treballar d’una manera més col·laborativa, pensant sempre primer en el poble. En aquest sentit no depèn tant del nombre de regidors que l’oposició pugui tenir, sinó de la voluntat de cadascun dels seus membres i de l’agrupació local d’ERC de fer-ho possible.
Quines seran les seves prioritats en aquest mandat?
Sens dubte, les principals prioritats són l’atenció a les persones en el sentit més ampli de la paraula; l’ensenyament, amb la construcció de l’edifici d’infantil i de primària a la Coromina del Bac, i seguir treballant en el desenvolupament del sector turístic i industrial per tal que es creïn més llocs de treball. En un altre apartat, els compromisos adquirits a través del nostre programa electoral, com és l’obertura de Sant Antoni, la urbanització dels carrers de la Vila Vella, l’ampliació de l’aparcament de les Cinc Fonts, etcètera.
El municipi està perdent població. Com es pot frenar o revertir aquesta tendència?
Sí, és cert. Precisament en aquests darrers mesos hem iniciat una campanya de comunicació per animar parelles d’arreu a venir a viure a Sant Joan de les Abadesses. Però perquè es reverteixi la situació hem de desenvolupar polítiques transversals de millora de serveis, de foment de l’habitatge, de promoció econòmica, etcètera.
El sector turístic ha de ser el substitut o ha de ser el complement del sector industrial?
Els dos sectors són importants per a la nostra vila. Des del meu punt de vista, el sector turístic serà sempre complementari a l’industrial. És cert que el turisme incideix directament en l’economia de la vila i que, gràcies a ell, tota la població pot gaudir dels serveis i infraestructures que es creen per al visitant, com ara les vies verdes. Però, sens dubte, el sector industrial genera una economia més sòlida, arrela la gent al territori i possibilita la creació de llocs de treball més estables i de qualitat.
Té decidit el cartipàs?
M’agrada configurar-lo amb les persones que han d’assumir responsabilitats de govern; per tant, això ho farem junts a partir de la presa de possessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.