Política

L'ANC prepara la més gran manifestació feta a Lleida

L'assemblea espera aplegar, per la Diada, més de trenta mil manifestants a Lleida i superar de molt la històrica manifestació del ‘No a la Guerra' del 2003

El fet que es faci a Lleida facilita la participació de tots els ponentins

Lleida farà el primer batec de la Diada al conjunt del país

Lleida es prepara per un Onze de Setembre històric. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), convocant d'un gran acte de manera coordinada en cinc poblacions catalanes per anunciar que una gran majoria “està a punt” per a la independència, per primer cop en cinc anys ha citat els ponentins perquè es manifestin a la ciutat de Lleida. “Per primer cop es fa a casa, i per això preveiem que hi haurà una participació de gent de Lleida i de Ponent molt més alta que en les anteriors”, ha explicat a aquest diari Glòria Segarra, una de les tres representants de la regió de Ponent al secretariat nacional de l'ANC.

En les diades anteriors els ponentins van aportar uns 15.000 manifestants. De moment ja s'han inscrit als diferents trams de la manifestació de Lleida 14.000 persones, però l'ANC calcula que la quantitat final de persones, inscrites o no, serà del doble o fins i tot podria superar-ho. “És difícil fer previsions, però esperem que s'arribi a 30.000 participants o fins i tot 40.000”, ha explicat Segarra.

La més gran fins ara

Aquestes dades superarien de molt la de la manifestació fins ara més multitudinària celebrada mai a la ciutat de Lleida. Va ser la convocada per la plataforma contra la guerra a l'Iraq, celebrada l'any 2003. En aquella ocasió es va omplir l'avinguda Catalunya i la rambla d'Aragó amb una multitud que pràcticament no va poder avançar. Es va xifrar la participació en unes 20.000 persones.

“La Via Catalana no va passar per Lleida i això va doldre a molts lleidatans; ara la situació és ben diferent”, ha explicat Segarra. Ara no només la ciutat serà una de les cinc seus de la mobilització d'aquest any, sinó que serà el seu punt d'arrencada. A les 17.14 h de l'Onze de Setembre les campanes de la Seu Vella anunciaran l'inici de la mobilització de tot el país. Els 10 primers trams, els de Lleida, aniran mostrant les cartolines, gradualment, amb el batec que anirà recorrent tots els trams. Després de Lleida s'activarà el batec al tram 11, a Berga, i així successivament fins a recórrer totes les seus de la mobilització: Salt, Tarragona i Barcelona.

La concentració serà a la llera del riu Segre, al llarg del pas per la ciutat. S'ha dividit en deu trams, els primers, per a les comarques del pla i els finals, per als del Pirineu.

Aquell serà l'acte central. Però hi haurà activitats a Lleida al llarg de tota la jornada, per tal de convertir la Diada en un jornada festiva i reivindicativa popular des de bon matí, i també per incentivar l'arribada gradual de manifestants a la ciutat. A la zona firal de Lleida hi celebraran concerts amb grups i cantautors locals i actuacions de colles de cultura popular.

Més de dos-cents voluntaris perquè tot vagi bé

Més de dos-cents voluntaris col·laboraran durant la jornada en diverses tasques: en cada un dels trams durant la concentració al riu, als aparcaments, i en les activitats del recinte firal, entre d'altres.

L'ANC agraeix la col·laboració de la Paeria

Glòria Segarra assenyala que l'Ajuntament ha facilitat en tot moment els preparatius i que ha habilitat zones d'aparcament, l'espai firal i la seguretat, així com dels Mossos d'Esquadra i Protecció Civil.

Fan una crida per inscriure's-hi i fer servir autocar

L'ANC ha fet una crida perquè els assistents s'inscriguin als trams. “Ho necessitem per tenir una previsió de la logística necessària.” També animen a fer servir els autocars, per facilitar la mobilitat.

Les comarques del Pirineu, entre Lleida i Berga

A cada comarca correspon a un tram. Les del Pirineu de la demarcació de Lleida van a Lleida, excepte l'Alt Urgell i la Cerdanya que, igual que al Solsonès, els correspon Berga, per proximitat.

En bici, moto, caminant... i en tractor

Durant el matí se celebraran marxes per arribar fins a Lleida: en bicicleta des de Juneda i des d'Almenar, una marxa a peu des d'Almenar, una de motoristes dins de Lleida i en tractor des d'Aitona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona