Política

política

la renovació de CDC

Primers passos territorials del Partit Demòcrata Català

David Font, de Gironella, es perfila com a nou líder del partit a la Catalunya Central

Els dirigents del partit arreu del territori han de ser ratificats a les urnes per la resta d'associats els dies 30 de setembre i 1 d'octubre

Ignasi Puig i Joan Roca es disputen la presidència del partit a Osona

El Partit Demòcrata Català encara les seves primeres eleccions territorials. Se celebraran el 30 de setembre i l'1 d'octubre i serviran per decidir els líders del partit en cada territori de Catalunya. Aquest dimarts al vespre, la formació va tancar el termini per presentar candidatures.

A la Catalunya Central, l'alcalde de Gironella, i president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, encapçala l'única candidatura registrada per liderar la vegueria. Per Font, encapçalar la llista “és prendre un compromís com el que vaig agafar anys enrere amb les Joventuts i amb Convergència”. El polític gironellenc confia plenament en la candidatura: “Hi ha experiència i joventut i tots tenim moltes ganes de millorar la Catalunya Central, crear una xarxa de treball sòlida i coordinar les capitals de comarca.”

La llista, que haurà de ser ratificada a les eleccions, la completen 11 noms més d'arreu del territori. Són Anna Guixà (Sant Quirze Safaja), Joan Torres (Sant Vicenç de Castellet), Antoni Massegú (Manresa), Albert Costa (Vic), Mercè Casals (Sant Fruitós de Bages), Núria Creus (Navarcles), Joan Vergés (Vic), Jordi Serracanta (Manresa), Francesc Xavier Francàs (Berga), Rosa Riera (Manresa) i Anna Seijas (Seva).

La candidatura inclou polítics del Bages, Osona, el Berguedà i el Moianès. De l'Anoia no n'hi ha cap perquè part de la comarca s'integra a la nova federació del Penedès, junt amb l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L'única zona anoienca que coordinarà l'executiva de la Catalunya Central és l'Alta Segarra.

Candidatures comarcals

Si no hi ha sorpreses, David Font deixarà de dirigir el partit a la seva comarca, el Berguedà, per assumir la direcció a la Catalunya Central. El seu lloc en l'àmbit comarcal l'ocuparà, en principi, Jordi Selga, cap de Convergència a Casserres, que lidera la candidatura que s'ha presentat per coordinar la formació política al Berguedà.

Tal com passa al Berguedà, les comarques del Bages i el Moianès tenen una única llista candidata per dirigir el partit. Al Bages, la manresana Ivet Castaño encapçala la candidatura registrada, que conformen onze bagencs més. Castaño, actual delegada territorial de Governació, agafaria el relleu de David Bonvehí al capdavant de l'antiga Convergència. Pel que fa al Moianès, Maria Tarter, actual regidora a l'Ajuntament de Moià, es perfila com a nova presidenta del grup a la comarca. Tarter encapçala una única llista de deu persones.

A Osona hi ha un punt més d'incertesa. A diferència de les altres comarques centrals, presenta dues candidatures. L'alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roma, n'encapçala una, mentre que l'extinent d'alcalde de Vic, Ignasi Puig, lidera l'altra. La candidatura de Puig està formada per vuit integrants; la de Joan Roca, per onze.

Un candidat a Osona renuncia a última hora

Els militants d'Osona triaran entre dues candidatures, tot i que en un principi es preveia que serien tres. Sumem per Osona!, encapçalada per Arnau Basco, alcalde d'Orís, va decidir retirar-se a última hora. Segons un comunicat, la decisió es pren “per evitar un trencament intern entre els diferents projectes en un moment molt crític del partit a la comarca”. La renúncia vol “facilitar l'entesa i la cohesió del partit a la comarca amb una actitud de generositat que hem trobat a faltar a les altres candidatures”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona