Política

municipal

crisi

Es trenca el govern tripartit de Cerdanyola amb l'expulsió de CiU

El govern tripartit de Cerdanyola, format fins ahir per Compromís per Cerdanyola, ERC i CiU, es trenca només sis mesos després formar-se. L'alcalde, Carles Escolà, va fer fora ahir els tres regidors de CiU per “falta de lleialtat” i per “haver trencat els compromisos dels acords de programa”. En les darreres 72 hores abans del ple celebrat dijous al vespre es van gestar les diferències entre les tres formacions, que es van fer públiques durant el plenari quan els tres edils van votar diferent del govern en dos punts relacionats amb el canvi de la cap de Cultura, decidit pel govern local, i el projecte de construcció d'un tanatori amb crematori. Per Escolà (Compromís), CiU s'ha situat fora del govern “de manera planificada i per voluntat pròpia”.

El tripartit sumava 12 regidors i, per tant, governava en minoria. Segons Escolà, ara amb només 9 edils, els dos partits tenen “la ferma voluntat de continuar treballant”. Hi afegia que, “si algú vol proposar una alternativa, que ho faci”, fent referència a una possible moció de censura. El govern de Cerdanyola ha de buscar ara suport per aprovar el pressupost per al 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia