Política

renovació al PSC

Suport de 23 socialistes gironins a la candidatura d'Iceta per les primàries

Entre els signants hi ha actuals i antics alcaldes, diputats, regidors i càrrecs del partit

Proposen que s'aprofiti la vàlua de Parlon fent-la vicesecretària

Un total de vint-i-tres militants gironins del PSC –la majoria han ocupat o ocupen càrrecs públics o de partit– han signat un document de suport a Miquel Iceta amb vista a les primàries per escollir el nou primer secretari del partit. En el document s'identifica Iceta com “la millor opció de present i de futur immediat” per al PSC, i ho fan, en primer lloc, reconeixent-li la tasca feta fins avui com a primer secretari: “Va tenir la valentia i la generositat de fer-se càrrec de la direcció del partit en uns moments especialment difícils i complicats”, asseguren. Consideren que la feina que ha fet ha estat fructífera per aturar la crisi, alhora que ha presentat “un projecte polític de renovació i de pacte per a una Espanya moderna i plural.”

Pensen també que el seu estil “suau, clar i didàctic” ha connectat amb la ciutadania, que ha entès, consideren, el projecte de renovació que els ha presentat. El veuen, a més, un ferm defensor dels principis fundacionals del partit: “socialisme, catalanisme i federalisme.”

Pel que fa a l'altra candidata, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, admeten la seva vàlua i creuen que podria ser una vicesecretària que fes tàndem amb Iceta al capdavant del partit. “Han treballat junts i hi ha bona sintonia entre tots dos”, manifesten. Reiteren, però, que des del seu punt de vista és Iceta el millor candidat per retornar el PSC “als nivells de rellevància i autoritat moral i social que havia tingut en un passat no gaire llunyà.” El daltabaix viscut pel PSOE els darrers dies els referma en el suport a Iceta per trobar solucions “valentes i imaginatives en un moment especialment transcendent.”

Alguns dels signants

Entre els militants que s'han adherit al document hi ha l'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell; l'alcalde de Biure d'Empordà i exdiputat, Martí Sans; el primer secretari del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon; l'exdelegat del govern espanyol a Girona i exregidor a la ciutat Francesc Francisco-Busquets; l'alcaldessa de Vilafant i membre actual de l'executiva, Consol Cantenys; l'alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras; el secretari d'acció electoral, David Maldonado, o el diputat Rafael Bruguera, entre molts d'altres.

En la presentació del document es va admetre una certa incomoditat pel fet que Juli Fernández, actual primer secretari del PSC a Girona, s'hagi mostrat públicament a favor de Parlon a causa del càrrec que ocupa. Entenen que pot haver creat l'equívoc que el suport a la candidata Parlon és en nom de tota la federació i no a títol personal.

LES FRASES DEL DOCUMENT

El tarannà tossudament dialogant i negociador de Miquel [Iceta] és garantia de bon govern per al PSC
Per les raons que siguin [Parlon], en el seu moment va desaprofitar l'oportunitat que tenia d'accedir a la primera secretaria del partit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia