Política

tribunals

querella a Forcadell

Carme Forcadell rep el suport dels partits i la societat civil

Membres del govern, diputats de Junts pel Sí, CUP i Sí Que Es Pot i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participen a la concentració convocada per les entitats sobiranistes

Membres del govern, diputats de diferents partits polítics, càrrecs municipals, entitats de la societat civil i centenars de ciutadans s'han concentrat aquest dijous a les portes del Parlament de Catalunya per mostrar el seu suport a la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.

L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència havien fet una crida a la ciutadania per estar “al costat de la presidenta i de les institucions” catalanes després que la Fiscalia s'hagi querellat contra ella per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. Una decisió que qualifiquen de pas absurd que no porta enlloc i atempta contra la democràcia.

L'acte de suport estava convocat a les set de la tarda però desenes de persones s'han anat aplegant al parc de la Ciutadella ja una hora abans. De fet, diversos diputats de Ciutadans (C's) i PP que sortien del Parlament després de finalitzar el ple d'aquesta setmana han estat escridassats pels concentrats.

Quan passaven uns cinc minuts de les set Carme Forcadell ha sortit de l'edifici i ha rebut una afectuosa ovació dels assistents a l'acte, entre els quals hi havia els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert; els consellers del govern Neus Munté, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Josep Rull; els portaveus de Junts pel Sí Jordi Turull i Marta Rovira, les diputades de la CUP Anna Gabriel i Eulàlia Reguant; Lluís Rabell i Jessica Albiach de Catalunya Sí Que Es Pot; els presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sánchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI); el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián; el senador republicà Santi Vidal, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També hi era el regidor de la CUP de Badalona Josep Téllez, que va trencar l'ordre judicial que prohibia a l'Ajuntament obrir les portes el 12 d'octubre.

La presidenta ha saludat els diferents representants polítics, d'entitats i també alguns dels ciutadans que li han volgut expressar el seu suport però no ha fet cap parlament.

En unes breus declaracions a Catalunya Informació, Forcadell s'ha limitat a dir que “això no va de mi, no va d'una persona: això va de democràcia”. “I per sort de demòcrates a Catalunya n'hi ha molts”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia