Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

El PDECat de Canet manté que és l'alcaldessa qui els ha fet fora

El portaveu, Jesús Marín, enumera una llarga llista de desavinences i destaca que treballar amb Blanca Arbell (ERC) ha estat “un calvari”

Presumeix de la feina feta i reafirma que els fan fora pel trencament en el Consell Comarcal

“Treballar amb Blanca Arbell aquests dos anys ha estat un calvari. És una persona molt poc propera, que ha menystingut els seus socis i part del funcionariat i que no suporta que li portin la contrària.” El portaveu del PDECat a l'Ajuntament de Canet, Jesús Marín, no va estalviar ahir ni crítiques ni retrets contra l'alcaldessa i fins fa dos dies sòcia de govern, en qui va focalitzar els motius pels quals els quatre regidors de la formació han estat expulsats. Marín va enumerar una llarga llista d'arguments que han portat a la situació d'insostenibilitat de l'acta signada el maig del 2015 i va assegurar que si ERC no els hagués arribat a fer fora el PDECat hauria marxat. “No teníem intenció d'aprovar aquest pressupost. Ens ha vingut d'un mes”, va constatar. El cap del grup municipal va coincidir a destacar que els problemes amb la policia local van agreujar la crisi i el distanciament entre la formació i l'alcaldessa. Marín va destacar que Arbell va menystenir i “ensorrar” la figura de l'inspector, i va recordar que l'alcaldessa va assumir les competències de Governació “i els problemes no s'han resolt, sinó que han augmentat”. La contractació del gerent dels Garrofers amb tasques a Benestar Social, “una imposició personal”; el nou conveni de la bossa d'hores amb la policia local “que passa de 50.000 a 100.000 euros de despesa i que encara no s'ha pagat als agents”, o l'augment desproporcionat de la despesa corrent previst en el pressupost del 2017 també van ser exposats com a arguments del distanciament.

Jesús Marín també va fer seu l'argument defensat pel president comarcal del PDECat, Carles Bosch, que vinculava l'expulsió del grup a Canet a la “revenja” d'ERC per haver-lo fet fora del govern del Consell Comarcal. El cap del grup municipal va aprofitar la seva intervenció per fer bandera de la feina feta, tant com a soci dels republicans com en l'etapa anterior com a alcalde, i va precisar que projectes que la seva formació ha defensat, com ara el centre de dia o els 400.000 euros per fer una nau de la brigada, “siguin també prioritaris a partir d'ara”. Marín no va entrar a valorar el futur del nou govern de quatre forces, però va advertir els seus membres que “les maneres de fer de l'alcaldessa no canviaran”. Pel representant del PDECat, el soci prioritari serà Canetencs Independents i tant SOM Canet com el PSC, amb una regidora cadascun, “no tindran cap pes”.

LES FRASES

L'alcaldessa és una persona molt poc propera, que ha menystingut els seus socis i que no suporta que li duguin la contrària
L'esclat de la crisi va ser pels problemes amb la policia i ara tampoc hauríem aprovat el pressupost. Ens ha vingut d'un mes per marxar
Els republicans tenen una estratègia molt clara: anar substituint tot el que queda de CiU
Jesús Marín
Cap del grup municipal del PDECAT a l'ajuntament de canet

Un acord més enllà del poble

L'encaixada de mans el 29 de maig del 2015 entre Blanca Arbell i Jesús Marín va representar el primer pacte en clau sobiranista que se signava al Maresme i que responia a la voluntat, més enllà dels interessos locals, de relligar en un mateix camí les forces defensores del procés. Però ahir un Marín que va arribar a emocionar-se durant el discurs, va reconèixer que l'aposta d'un Junts pel Sí a Canet va néixer tocada des del començament. “Els problemes ja van sorgir el segon dia”, va recordar, tot vinculant-los directament al caràcter de l'alcaldessa, i va assegurar que s'havien mantingut fidels al pacte “per responsabilitat amb la gent de Canet”. Marín va anar més enllà i va avançar que ERC “té una estratègia molt clara: anar substituint tot el que queda de CiU”. El cap del grup va reconèixer que la crisi de la policia de principis d'any va propiciar l'acostament a altres forces, en concret a Canetencs Independents i al PSC, per sondejar una alternativa de govern però que un cop descartada “el nostre grup s'ha mantingut fidel al pacte amb ERC”. Jesús Marín va repetir que l'honradesa marca la seva trajectòria política i va prometre que des de l'oposició el PDECat “donarà molta canya al govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia