Política

PATROCINI CANAL

ALCALDESSA D'AVIÀ (SOM AVIÀ)

“El repte principal era la depuradora”

“Canviarem tot l'enllumenat, amb una inversió de 200.000 euros que finança la Diputació de Barcelona”

“La gent veu que hem fet feina i no es para a pensar si ho impulsa Som Avià o ERC”

De les entitats a l'alcaldia
El 2009 va començar en una associació de veïns, que no n'hi havia cap. I en veure que a Avià no hi hauria cap llista per a les eleccions municipals, un grup d'entitats van fer una llista independent. El 2011 van empatar Som Avià i CiU, amb qui van governar i es van partir l'alcaldia. Ara governa amb ERC
És el seu segon mandat. Ha passat d'un acord amb CiU a un pacte amb ERC. Per què?
Sí, perquè vam tenir un mandat que va anar bé i vam intentar donar-hi normalitat però hi va haver punts en què no acabàvem d'estar d'acord. Teníem clar que si havíem de continuar no continuaríem amb Convergència. Per sis vots no vam obtenir majoria absoluta i vam pactar amb ERC.
Amb Esquerra teniu més acord que amb l'anterior soci?
Sí. Més aviat és que quan vam fer el pacte vam dir que nosaltres assumíem el seu programa i ells el nostre. A partir d'aquí és tan ampli i tan concret que no hi ha fricció. Va quedar clar que treballaríem els dos programes. Fem les coses independentment de si és d'un grup o d'un altre. Hem fet molta feina i crec que la gent veu que es fan coses i no es para a pensar si ho impulsa Som Avià o ERC. És un treball en comú i el tema partits ha quedat com esvaït.
Quines prioritats té per al mandat?
Ens vam marcar aconseguir la depuradora perquè érem i som l'únic poble de Catalunya de més de 2.000 habitants que no té depuradora. Vam començar lluitant molt i fa un mes que van començar les obres. Estem contents perquè era el repte principal que teníem i que es venia exigint des del 2002. El 2010 van començar les obres però l'empresa que ho feia va fer fallida i es van aturar el 2011. D'aquí deu mesos o un any ja tindrem la depuradora. Ara no ens ve de tres mesos, però s'acabarà.
A banda de la depuradora hi ha més inversions previstes a Avià?
Sí, sí. Sobretot des de la regidoria de Medi Ambient s'ha intentat fer un poble més sostenible. Ja hem posat plaques solars a tots els edificis públics perquè es puguin autoabastir. Hem canviat tota la il·luminació dels edificis públics per LED. I ara gràcies a la Diputació de Barcelona canviarem tot l'enllumenat públic. És un projecte que té un cost d'uns 200.000 euros però la Diputació ens ho finança íntegrament. A principis d'any començarem a canviar-ho. També hem posat un punt de càrrega elèctrica de vehicles.I hi ha molta afluència. No passa setmana que no passin dos o tres cotxes. Són gent de pas que pel que sigui queden curts i paren aquí. Crec que som l'únic municipi de la comarca.
Està sanejat econòmicament, l'Ajuntament?
Sí, tenim un endeutament del 26%, que és molt bo. És una tònica que no ha depès dels diversos alcaldes sinó que s'ha mantingut aquesta idea que la despesa no es desfermi.
A l'abril una empresa va deixar 50 persones a l'atur. Com ha afectat? En quin nivell d'atur està Avià?
Només un 10% de la plantilla era del poble. I realment estan a l'atur però sabem que s'estan recol·locant. Algun ha canviat de sector. Als que eren de fora els hem perdut la pista. Segons les últimes dades, l'atur era d'un 11%. És molt lamentable però no és gaire elevat.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés català?
A Som Avià som independentistes. Fem tot el que podem per recolzar el procés. Hem signat en cas que la Generalitat quedi intervinguda, els ajuntaments ens posaríem a primera línia.
Els investiguen pel suport?
Som una colla d'investigats, sí. Per l'estelada i per la moció del 9-N. La voluntat del poble és una i no es pot investigar ni portar la presó ningú per unes idees que si són majoritàries haurien de tenir via lliure per implantar-se. Estan fent més independentistes. És tan injust i tan arbitrari que no podem fer res més que anar resistint.
Amb el cas de Berga, tem una inhabilitació?
Pot ser. Seria molt trist haver de renunciar per una cosa així. Però no podem fer ni un pas enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona