Política

Municipal

L'edil no adscrit de Tordera renuncia a la dedicació plena

El regidor José Carlos Villaro argumenta que ho fa per demostrar que no es queda al govern pels diners

SOM Tordera, ERC i el PSC mantenen que la retribució aprovada inicialment era “il·legal”

Nou episodi en el convuls trencament entre el PDECat i SOM Tordera. El regidor no adscrit José Carlos Villaro, que va ser expulsat de la coalició de SOM pel fet de continuar donant suport al PDECat, va anunciar dijous en el ple que renunciava a la dedicació exclusiva aprovada en la sessió del 27 d'octubre. Aquesta decisió, segons va argumentar l'edil, és motivada pel fet que ell no es queda al govern local pels diners “sinó per continuar treballant pel poble”. “Podia cobrar la dedicació exclusiva igual que la cobrava Salvador Giralt perquè ho diu la llei, però no vull complicar la vida ni a l'Ajuntament ni a mi mateix”, va comentar. Villaro havia de percebre una retribució de 36.791 euros bruts l'any, però ara mantindrà el règim d'assistències com ja tenia assignat quan va entrar en substitució de Carles Seijo. L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (PDECat), va puntualitzar que la decisió es prenia amb l'assessorament de la secretària municipal, que també havia donat el vistiplau a la dedicació exclusiva. Les raons de la renúncia, però, no van convèncer els grups de l'oposició de SOM Tordera, ERC i el PSC, que van criticar que el pas enrere en la retribució responia al fet de no haver d'afrontar una denúncia per incompliment de la llei de modernització dels ens locals. “La llei és interpretable, però les sentències del TC són clares i diuen que un trànsfuga no pot augmentar la seva retribució”, va etzibar el portaveu socialista Rafa Delgado. Salva Giralt, de SOM Tordera, va denunciar que Villaro volia cobrar “tres vegades més del que cobra ara”, i Xavier Pla (ERC) va matisar que “van actuar amb precipitació per assegurar-se el govern”.

D'altra banda, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació i Joventut, Marc Unió (PDECat), va anunciar que deixava l'acta per motius personals i professionals. En el seu lloc entrarà Carles Aulet, que havia deixat l'Ajuntament el juny del 2015.

LA FRASE

Podia cobrar la dedicació exclusiva perquè ho diu la llei, però no vull complicar la vida a l'Ajuntament
José Carlos Villaro
regidor no adscrit del govern de l'ajuntament de tordera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.