Política

Municipal

Tordera aconsegueix un acord d'estabilitat amb l'oposició

El PSC i SOM assumeixen projectes específics i el PP tindrà dues àrees, però cap de les tres formacions entra al govern del PDeCAT i el regidor no adscrit

ERC es desmarca del conveni i dona per morta la moció de censura

El mandat actual serà recordat a Tordera com un dels més convulsos i sorprenents. En el darrer ple del municipi es va anunciar un acord d'estabilitat entre el govern en minoria del PDeCAT i el regidor no adscrit José Carlos Villaro, amb el PSC, SOM i el PP a l'oposició. Aquest conveni, fruit de llargues converses i intensificat després que les converses encapçalades per ERC per fer una moció de censura no prosperessin, atorga responsabilitats de govern a regidors de les tres formacions. Socialistes i SOM assumeixen projectes concrets de gran calat defensats tant en els seus programes electorals com en la proposta de pressupostos alternatius que van treballar i el regidor del PP, Xavier Martín, passa a ser el regidor delegat de les àrees de Gestió de Seguretat i Protecció Civil. En concret, el portaveu del PSC, Rafa Delgado, i el de SOM Tordera, Salvador Giralt, controlaran el seguiment dels projectes de remodelació de l'escola Serra de Miralles i dels de pressupostos participatius. Delgado, a més, s'ocuparà de l'impuls de noves polítiques d'ocupació i Giralt de la reparació de les pistes poliesportives dels barris de Sant Andreu i Sant Pere i de l'eliminació de barreres arquitectòniques i de la neteja viària a les urbanitzacions. Finalment, la regidora socialista Toñi Garcia assumeix el seguiment dels projectes de polítiques d'habitatge social i de lluita contra la pobresa energètica.

Únic camí

Rafa Delgado defensa la nova estructura política “com l'única manera de superar el bloqueig i la inactivitat municipal a Tordera”. “Continuarem fent d'oposició, però treballarem perquè els projectes que beneficien el poble puguin fer-se realitat”, exposa. Salvador Giralt coincideix amb la necessitat de fer un pas endavant “per superar l'immobilisme dels darrers cinc mesos d'un govern en minoria”. “El nostre compromís és amb Tordera i amb la seva gent i amb l'experiència de govern anterior estem convençuts que podem desencallar propostes molt importants”, diu.

Des del PP, Xavier Martí insisteix que la situació actual “no duia enlloc”. “El nostre partit sempre ha fet una oposició constructiva i ara tenim l'oportunitat de fer aportacions concretes per Tordera”, diu.

La incorporació dels quatre regidors –la tercera regidora del PSC no assumeix cap projecte– a les feines de govern comporta també noves retribucions econòmiques. Els dos edils socialistes i el de SOM Tordera cobraran 18.000 euros anuals cadascun per una dedicació del 50%, i el portaveu del PP arribarà als 29.000 euros anuals per una dedicació del 80%.

ERC respon

Els republicans, principal grup de l'oposició, ha emès un comunicat en el qual no ha escatimat crítiques a l'acord de govern múltiple. “Amb l'acord del PDeCAT, PSC, SOM i el PP, l'alcalde Garcia busca en aquests partits la gent que faci la feina que no fa el PDeCAT”, apunta l'escrit, i denuncia que amb la incorporació dels nous grups no hi ha hagut una disminució dels sous dels regidors del PDeCAT. “Denunciem fermament la presència de tanta gent i tantes dedicacions per fer la mateixa feina”, constaten. ERC considera que la possibilitat de fer una moció de censura on hi fossin presents PSC, PP i SOM Tordera ha quedat en via morta. “ Les diferències ideològiques no ens van permetre quallar un acord entre les quatre formacions”, recull el comunicat.

L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (PDeCAT) es felicita de l'acord aconseguit que valora com a pas endavant per desencallar l'acció política en el municipi i que demostra que “el compromís amb Tordera passa per davant de les sigles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia