Política

municipal

infraestructures

Torelló posa de nou a licitació les obres de la sala polivalent en un ple tens

ERC i la CUP lamenten que l'anterior constructora n'hagi sortit indemne, tot i la seva mala praxi

S'aprova la moció de suport a Joan Coma, però amb retrets

L'intens debat que es va generar al voltant, principalment, de dos temes –l'aturada i posterior nova adjudicació de les obres de la sala polivalent i la moció de suport al regidor Joan Coma– van allargar fins a tres hores el ple d'aquest mes, a Torelló.

En l'aturada de les obres de la sala polivalent, ERC i la CUP van retreure a l'equip de govern que l'empresa que estava executant aquest projecte, INCOC, hagi sortit indemne del que consideren una mala praxi: “No pot ser que una empresa que no actua bé amb diner públic se'n vagi sense cap conseqüència. El trencament de mutu acord s'ha fet perquè el calendari per no perdre subvencions us hi obliga”, va explicar el republicà Jordi Casals, fent referència al fet que INCOC va fer una oferta que fregava el límit temerari, i un cop començades les obres no pagava els proveïdors i va acabar demanant un augment de pressupost de 400.000 euros que l'Ajuntament no va acceptar. En el ple es va tornar a posar a licitació l'obra per 1.447.966 euros: “Celebrem que ja no es premiï qui ho fa més barat, però ens preocupa que ara el que puntuï més sigui qui ho fa més ràpid”, va lamentar Cesc Manrique, de la CUP.

Nova topada pel procés

Després que en el ple d'octubre els vots de l'equip de govern van impedir que una moció a favor del referèndum prosperés –CiU i FEM Torelló demanaven que es portés al ple la proposta de l'AMI i no la d'ERC–, dilluns es va aprovar la de suport a Joan Coma i altres encausats pel procés, però va aflorar un agre debat per aconseguir l'acord. Des de la CUP i ERC es va alertar que no és el moment d'afluixar, i es va lamentar que mocions que en altres municipis amb el PDECat s'aproven sense problemes a Torelló trobin tants entrebancs. L'alcalde Vivet va mostrar el suport a Coma i a la llibertat d'expressió, “però no sóc partidari de no anar a declarar. És més valent qui declara o qui es queda a casa?”, va preguntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia