Política

JOAN ROCA

ALCALDE DE GURB (CDC)

“Cal una solució per a l'institut”

“Cal donar vida a l'antiga escola, endreçar la zona esportiva i fer que l'antiga N-152 tingui format de carrer”

“En fem bandera, tot i poder governar en solitari”

Governa des del 2004. Quin balanç en fa?
Destacaria tres àmbits. A les urbanitzacions hem arreglat els dèficits. És el cas de Serrabonica, Ca la Manela i Martinencs. Són urbanitzacions que es van fer sense un procés urbanístic. Ha estat difícil però ha estat a fi de bé. Pel que fa a edificis, ha estat molt rellevant la construcció de l'escola bressol i l'escola, i les posteriors ampliacions. També hem tirat endavant la reforma del recinte de l'Esperança, que hem anat arreglant a poc a poc. Destacaria el servei que estem donant amb el casal d'avis, l'escola de música, El Punt Jove, El Centre Activa't, en l'àmbit social i esportiu.
Què cal fer aquest mandat?
Els ajuntaments estem en el punt de mira de la despesa. Estem molt vigilats. Hem de ser acurats i no malbaratar recursos públics. Però sí que volem donar vida a l'antic edifici de les escoles, endreçar la zona esportiva i arreglar els accessos entre Vic i Gurb, on hi ha algun dèficit per als vianants perquè els ponts són estrets. També tenim un projecte perquè l'antiga carretera N-152 tingui un format més de carrer. Un dels objectius és poder tenir l'edifici de l'institut i deixar aquest equipament per al municipi.
Veu viable l'institut aquest mandat?
No depèn de nosaltres. Nosaltres hem fet els deures. El nivell de matriculació és altíssim i això vol dir que el projecte educatiu ha arrelat. Hem de valorar que l'institut és ple, que el projecte educatiu funciona i que s'ha de potenciar aquest equipament. L'Ajuntament ha fet la cessió els terrenys. Ara depèn de la Generalitat, que és cert que té una situació econòmica difícil però a poc a poc se'n va sortint. Després de set anys amb mòduls prefabricats cal trobar una solució definitiva, que és cap on anem.
Com funciona el pacte amb ERC?
N'estem orgullosos i hem fet bandera que tot i poder governar en solitari, estem en un pacte. Sempre hi ha hagut molt bona sintonia amb ERC en les quatre legislatures que hem estat governant. Això es pot fer gràcies al positivisme de les persones, a la seva actitud. Es pot fer si hi ha bon ambient i ganes de treballar. La manera de treballar per al poble és anar tots junts, consensuar decisions, tenint en compte cada grup polític i les seves particularitats, però sempre busquem el consens. El poble ho agraeix. Des del punt de vista numèric no ens feia falta però ho hem volgut les dues parts.
Està sanejat econòmicament, l'Ajuntament de Gurb?
Mai no hem estirat més el braç que la màniga. Gràcies a la gestió de l'antic govern ja vam trobar un ajuntament molt sanejat i els anys de bonança econòmica nosaltres vam apostar per no perdre el seny i no gastar amb serveis que no es poden sostenir i són un càncer per a les arques municipals.
Quin paper han de tenir els ajuntaments amb el procés català?
Estem a darrera de la Generalitat. Només faltaria. Si en el moment de la transició ens necessiten, Gurb hi serà i hi serà a totes. Donem suport al procés.
Han investigat l'ajuntament per donar aquest suport al procés?
No ens han investigat. Penso que no es tracta de ser a l'ull de l'huracà ni de buscar titulars de diari. Preferim treballar, ser discrets i contundents.
Què en pensa de les investigacions a càrrecs electes?
És un desastre. És la pitjor manera de fer política. Hi ha hagut una miopia política molt gran per part del senyor Rajoy. Ha anat cometent un error darrera l'altre. Amb el tema d'en Joan Coma, és que no ha comès cap delicte de cap tipus, només faltaria que no poguessis opinar al plenari. Tot el suport. Judicialitzar l'únic que està fent és generar més moviment independentista al entorn del procés.
És president del Consell Comarcal d'Osona. Quins són els reptes?
El consell sí que està afectat per les dificultats econòmiques. El fons de cooperació està bloquejat i reduït. No podem créixer en personal. Però ganes d'oferir els serveis n'hi ha. Molta gent no percep la quantitat de serveis que donem als ajuntaments. Volem que l'administració electrònica i transparent sigui una experiència d'èxit als ajuntaments petits. Tancar el cicle de l'aigua: captar, potabilitzar, distribuir als ajuntaments, un cop allà fer la distribució en baixa, recollir les aigües brutes amb el clavegueram i depurar l'aigua a les depuradores. El tema dels serveis socials és important. Tothom té clar que s'ha de gestionar de manera conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona