Política

Putin fa una crida a reforçar el poder nuclear de Rússia

Respon així a l'escut antimíssils de l'OTAN

Trump defensa, després, l'expansió del potencial atòmic dels EUA

Donald Trump es va mostrar partidari ahir d'“enfortir i expandir” la capacitat nuclear dels EUA fins que “el món tingui seny” en aquesta matèria. Ho va dir en una piulada a Twitter hores després que Vladímir Putin fes una crida a reforçar el potencial nuclear de Rússia.

“Podem afirmar amb tota seguretat que avui som més forts contra qualsevol agressor potencial”, havia dit Putin en una reunió amb alts càrrecs de Defensa. L'afirmació, no obstant, va venir acompanyada d'una advertència: “Si ens permetem ni que sigui un minut de relaxació, un únic error important en la modernització de l'exèrcit i la marina, o en la formació de les tropes, la situació pot canviar ràpidament”, hi va afegir.

En la reunió es va emfasitzar la modernització de les forces armades, incloent-hi les nuclears. “L'estat de la tríada nuclear [aviació estratègica, míssils balístics intercontinentals i submarins nuclears], que juga un paper clau en la paritat estratègica, es manté en un nivell adequat”, va declarar Putin, que també va informar que Rússia ha modernitzat ja el 60% del seu armament nuclear. Aquestes declaracions són una resposta a les intencions dels EUA i els seus aliats de desplegar un escut antimíssils a l'est d'Europa. El líder rus també va demanar a l'exèrcit vigilar “qualsevol canvi en l'equilibri de forces i en la situació política militar al món, sobretot al perímetre de les fronteres de Rússia”, en referència a l'augment de les tropes de l'OTAN a l'Europa oriental. El ministre de Defensa hi va afegir que, malgrat tot, Rússia “no es deixa arrossegar a una cursa armamentista”. Putin també va lloar el paper de l'exèrcit rus a Síria: “Ha superat la prova de la lluita contra el terrorisme internacional.”

Moscou acomiada Andrei Kàrlov

El president rus i el ministre d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov, van estar presents en les exèquies per Andrei Kàrlov, l'ambaixador rus assassinat dilluns passat a Ankara. Segons Lavrov, Kàrlov va ser “víctima d'un vil acte terrorista”. Putin va ajornar la seva roda de premsa anual, que s'havia de fer ahir, dijous, per assistir al funeral al Ministeri d'Afers Estrangers. Dimecres, Kàrlov va rebre la condecoració d'Heroi de Rússia a títol pòstum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona