Política

Municipal

Les gravacions del ple a Torelló, amb la sala nova

Ja n'adeqüen el nou emplaçament, i la mudança cap a la sala noble de Can Parrella es vol fer al febrer

L'oposició demana que es mantingui el procés de transcripció de les actes en paper

Torelló ha aprovat en el darrer ple de l'any la creació d'un fitxer de dades personals per poder enregistrar els plens en vídeo, una eina que apliquen molts ajuntaments però encara no el torellonenc. Tal com va explicar l'alcalde, Santi Vivet, aquest pas s'inclou en el projecte per convertir l'Ajuntament en administració electrònica, i està previst que els plens es puguin començar a enregistrar i fins i tot a retransmetre en imatges en el moment que es faci el trasllat a la nova sala de plens, que se situarà a la sala noble de Can Parrella: “Esperem anar-hi al febrer. Ja tenim el mobiliari i ja s'està posant a licitació el projecte per passar-hi tot el cablejat i deixar-hi a punt la instal·lació”, comenta Vivet. Assolir l'administració electrònica també ha de suposar disminuir l'ús del paper en els tràmits administratius vinculats al consultori.

Dubtes tecnològics

En l'oposició es va veure amb bons ulls el projecte per poder recollir en imatges tot el que passa en els plens, però es van fer diverses consideracions respecte a la manera de conservar les actes. “Som partidaris que es gravin els plens en format audiovisual però volem deixar clar que demanem que es continuï transcrivint per escrit tot el que es diu en les sessions. Cal preservar la memòria per escrit, ja que és l'únic format que ens garanteix que d'aquí a cinc-cents anys estarà operatiu sense dependre de la tecnologia del moment”, va explicar Lluís Toneu de la CUP.

En l'equip de govern van explicar que el pas per a l'administració electrònica preveu la desaparició del paper però l'alcalde, Santi Vivet, es va comprometre a “no fer un canvi dràstic, deixar un temps de transició”, i valorar la petició d'intentar mantenir la transcripció dels plens de l'Ajuntament per tal de recollir-los i guardar-los en l'arxiu municipal de Torelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia