Política

Aturen el canvi de noms franquistes a Alacant

El jutjat contenciós número 4 d'Alacant ha paralitzat el canvi de plaques de carrers amb denominacions franquistes a la ciutat accedint a la mesura cautelar proposada pel grup municipal del PP en el seu recurs contra la decisió del govern local. Segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, la jutgessa ordena paralitzar el canvi de retolació i insta a restablir les plaques anteriors, a més de la suspensió dels tràmits administratius per al canvi de denominació, segons informa l'agència ACN. Així mateix, insta a fer que es comuniquin aquestes decisions a les persones, entitats, organismes afectats i als caps de diferents àmbits i unitats administratives municipals, per fer-los saber que aquest acte administratiu està suspès i, per tant, no pot desplegar els seus efectes. La magistrada indica que l'Ajuntament d'Alacant va procedir a substituir les plaques malgrat ser coneixedor que s'havia interposat un recurs i que s'havia obert una peça de mesures cautelars.

En la seva decisió, la jutgessa assenyala que el consistori va actuar de manera “precipitada i immotivada, atès que no concorrien raons d'urgència”. L'Ajuntament d'Alacant va aprovar al juliol canviar els carrers relacionats amb la Guerra Civil espanyola i el franquisme, en aplicació de la llei de la memòria històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia