Política

França

Manuel Valls s'avergonyeix del català

En el segon debat de les primàries del Partit Socialista francès recorda que parla espanyol i considera el català una llengua minoritària

En el segon debat televisat de les primàries del Partit Socialista francès entre Manuel Valls i Benoît Hamon, celebrat ahir, l'ex primer ministre francès nascut a Barcelona va mostrar-se molest quan el presentador li va recordar que parlava català.

En un moment del debat va sortir el tema del domini de l'anglès dels dos candidats. Manuel Valls va respondre que “jo també parlo espanyol, no hi ha només l'anglès com a llengua mundial.”

El periodista li va recordar que també parlava català, i Valls va contestar, traient-li importància, que“sí, però encara hi ha llengües més minoritàries que el català, com el bretó.”

Cal recordar que en una visita a Perpinyà, quan era ministre de l'interior, va molestar-se quan una periodista de Ràdio Arrels li va fer una pregunta en català, responent que “em poseu un problema, no sé si un ministre francès ha de parlar català.”

En una visita posterior, ja com a primer ministre, sí que va parlar català uns segons per a l'emissió local en llengua del país de la cadena pública de televisió France 3



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia