Política

Un deute innecessari

OBRES · L'oposició de l'Ajuntament d'Òdena critica que el govern s'endeuti per fer actuacions que no consideren urgents URBANISME · El govern del PSC va aturar la renovació del POUM que havia iniciat l'anterior govern

Les darreres eleccions municipals van capgirar el govern d'Òdena, amb el retorn a l'alcaldia del PSC de Francisco Guisado, que ja havia governat entre el 2003 i el 2011. La pèrdua de la majoria absoluta socialista el 2011 va obrir la porta a un pacte de govern entre CiU i ERC.

Ara a l'oposició, qüestionen algunes de les prioritats de l'equip de govern. Especialment, la reforma de la plaça Major i la construcció d'un centre de dia i biblioteca a l'antic Centre Fraternal, actuacions que el govern de Guisado impulsa per aprofitar el finançament de la llei de barris de la Generalitat. Mentre no arribin els diners, però, l'endeutament de l'Ajuntament creix fins gairebé el 75%.

Els grups de l'oposició no veuen malament els projectes, però creuen que no són urgents. En el cas del centre de dia, tots dos grups qüestionen que es tiri endavant sense haver-ne analitzat abans la viabilitat. El mateix equipament inclourà a la primera planta una biblioteca.

Abans de sortir del govern, CiU i ERC havien projectat fer la biblioteca al costat de l'escola, una ubicació que trobaven més coherent i accessible que l'actual. El regidor d'ERC Carles Casanova lamenta que es va arribar a perdre una subvenció de 300.000 euros per fer-la.

CiU i ERC també lamenten que el govern aturés el procés per renovar el POUM, que havien posat en marxa a finals del mandat incorporant esmenes i al·legacions recollides del pla que va elaborar el PSC el 2011 i que Urbanisme va acabar tombant. I això que el nou pla hauria permès al govern actual recuperar el gran polígon de 370 hectàrees que defensava al frustrat POUM.

Govern i oposició sí que van junts per reclamar a la Generalitat de Catalunya que assumeixi la seva responsabilitat en la gestió de l'aeròdrom i que enllesteixi el pla urbanístic.

Població:
3.607 habitants
Superfície:
52,7 km²
Densitat:
68 h./km²
Municipals 2015:
PSC:
732 vots (43,7%), 6 regidors
ERC-AM:
423 vots (25,2%), 3 regidors
CiU:
346 vots (20,6%), 2 regidors

ELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ

Carles Casanova ERC
Pep Solé CiU


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.