Política

Municipal

Aturat el ple sobre el deute de Lluís Suñé

La prova filtrada és un reconeixement de deute del regidor amb Endesa

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Torredembarra que C's, el PP i Avui Democràcia van forçar per reprovar el regidor d'Acció Social, Lluís Suñé (ABG), per un suposat delicte de frau elèctric va ser interromput de sobte a mitja sessió. Va ser en el moment en què la regidora Anna Magrinyà (el PDeCAT i Unió) es preguntava en veu alta “si hi ha cap document que acrediti que hi hagi aquest deute”, quan el propietari de l'immoble on Suñé regentava el seu bar, Francesc Ramon, va donar a la regidora Núria Gómez (PP) un document d'Endesa de reconeixement de deute del mateix regidor. El document es referia a un deute de 4.082,62 euros contret per Suñé durant el període comprès entre el 26 de març del 2013 i el 26 de març del 2014. L'alcalde, Eduard Rovira (ERC), va ordenar aturar el ple per fer un recés per comprovar el contingut del document sobrevingut. L'alcalde va acordar amb els grups suspendre el ple perquè “desconeixem quines conseqüències tindrà el document sobre tot allò que sabíem fins ara, que era ben poca cosa”, va afirmar Rovira, que va anunciar que no prendria cap decisió fins que no s'analitzés la seva veracitat.

Els regidors d'ABG marxen del ple

Un cop suspès el ple extraordinari, els dos regidors de l'Alternativa Baix Gaià (ABG), Lluís Suñé i Clara Solivellas, van abandonar l'Ajuntament i no van assistir al ple ordinari que s'havia convocat posteriorment. Segons els portaveus del PP i el PDeCAT, Suñé, en veure el document, tampoc va voler discutir sobre el contingut de la carta ni tampoc sobre la veracitat o falsedat d'aquesta. L'alcalde, Eduard Rovira, va afirmar que actuaria “amb prudència”, abans d'aventurar-se a prendre cap decisió sobre la continuïtat del regidor o del pacte de govern amb l'ABG. Si es confirma la veracitat de la carta, els grups de C's, el PP, Avui Democràcia i el PDeCAT demanaran la seva dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia