Política

hisenda

La Cala Gestió no reclamava el retorn de l'IVA a Hisenda

L'Agència Tributària ha acceptat la demanda feta per l'Ajuntament de l'Ametlla i li tornarà 1,2 milions d'euros

Les úniques factures que no reconeix són les pagades a la consultora Efial

La Cala Gestió, la societat urbanística municipal de l'Ametlla de Mar investigada judicialment en el cas Efial, no va reclamar a l'Agència Tributària el retorn de l'IVA de les factures emeses entre el 2012 i el 2015. Una irregularitat que va ser detectada per l'actual equip de govern després d'auditar els comptes de La Cala Gestió, que va demanar a l'Agència Tributària el retorn d'1,35 milions d'euros corresponent a centenars de factures, algunes de les quals (les del 2012) estarien a punt de prescriure. I Hisenda ha acceptat el retorn de la major part de l'IVA de les factures de l'empresa municipal, a excepció de 150.000 euros que van ser abonats a la consultora Efial. Així, l'Ajuntament rebrà una injecció d'1,2 milions d'euros. “No reclamar el retorn de l'IVA només es pot atribuir a dos motius: incompetència o la voluntat d'evitar una inspecció d'Hisenda”, ha explicat l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el republicà Jordi Gaseni.

A més de les factures abonades a Efial, Hisenda tampoc ha acceptat el retorn de 9.000 euros de factures de l'àrea de Festes que es van pagar a través de La Cala Gestió. L'auditoria de l'empresa municipal ha posat de manifest irregularitats en els processos de contractació. “No existia cap taula de contractació, tot ho feia directament el gerent”, ha dit Gaseni. El responsable de La Cala Gestió, Antoni Martos, també era el gerent de la consultora Efial. Tant Martos com l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, van ser empresonats al juliol (ara estan en llibertat després de pagar la fiança) en el marc de l'operació Termyca, que instrueix el jutjat del Vendrell i que investiga una trama de corrupció en diversos ajuntaments.

LA FRASE

O es feia una mala gestió per evitar una inspecció d'Hisenda o eren uns incompetents.
Jordi Gaseni
ALCALDE DE L'AMETLLA DE MAR

Pagament pendent de l'IRPF

La inspecció duta a terme per Hisenda a La Cala Gestió també ha posat de manifest un pagament pendent de 561.000 euros en concepte d'IRPF de les factures de lloguer de la residència d'avis entre els anys 2013 i 2016. “El cost de la residència d'avis s'ha encarit perquè hem assumit aquest pagament i hem refinançat el deute a vint anys”, ha explicat Gaseni. Així, el cost final de la residència de gent gran serà de 10,9 milions d'euros, en lloc dels 8 milions previstos pel govern anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona