Política

judici al 9-n

La societat civil catalana fa costat a Homs amb un urna gegant

El col·lectiu MoltesMercès, en nom de l'ANC,l'ha portada en un remolc i l'ha instal·lada a la Plaça del Rei

Pensen passejar-la per diversos punts de Madrid, entre ells les Corts espanyoles

El xoc de trens entre Catalunya i Espanya és judicial però també de simbologia. A cada embat de l'Estat espanyol Catalunya respon amb accions simbòliques: grans actes públiques de caire pacífic, xiulades i alguna escenificació un xic teatral com quan la Coronela va acompanyar Mas, Ortega i Rigau fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Avui que es jutja Francesc Homs, exconseller de Presidència, l'Assemblea Nacional Catalana, amb el suport del col·lectiu MoltesMercès, ha situat al vell mig de Madrid, a la plaça del Rei, una urna gegant blanca envoltada de sobres per votar. Aquesta urna no és una qualsevol, és tot un símbol. Va ser present en una de les grans manifestacions de l'11 de Setembre i va ser la que es va dipositar davant del TSJC el primer dia que Mas, Ortega i Rigau hi van anar a declarar.

L'urna l'han muntada a les set del matí en un espai que es de titularitat municipal. Tan bon punt l'estaven muntant, expliquen des de MoltesMercès, ha aparegut la Guàrdia Civil, que els ha hagut de permetre continuar amb la instal·lació tenint en compte que els permisos estaven en regla. L'ANC va ser qui els va tramitar davant l'administració que presideix Manuela Carmena.

Segons expliquen des de MoltesMercès, que són els que s'han encarregat de la part logística -portar l'urna des de Madrid i muntar-la- han volgut situar l'urna a la capital “per fer costat a Francesc Homs i al que ell representa: el conjunt de la ciutadania catalana que va votar el 9-N; i també per ensenyar a Madrid que volem que tot aquest procés es faci pacíficament, de manera democràtica”, diu un portaveu del col·lectiu.

La plaça escollida és un punt estratègic de Madrid. Fins allà s'hi desplaçaran els representants de la societat civil que han anat fins a Madrid -entre ells un nombrós grup d'igualadins- i el mateix Homs. Davant l'urna està previst que s'hi facin els discursos previs de suport al polític del Partit Demòcrata.

La gegantina urna va arribar a Madrid ahir al vespre, molt ben embolcallada i situada en un re molc que lluïa una estelada. La intenció dels membre de MoltesMercès és un cop acabats els parlaments pujar-la destapada al remolc i passejar-la pels punts més emblemàtics de tot Madrid (la Cíbeles, les Corts, la Moncloa...) fins i tot tenen previst fer una parada al quilòmetre 103, a la demarcació de Guadalajara, on darrerament s'ha fet famós un establiment de restauració ornamentat amb decoració franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia