Política

FRANCESC MARTÍNEZ

ALCALDE DE CASTELLNOU DE BAGES (PROGRÉS PER CASTELLNOU)

“El projecte estel·lar és el camp de futbol”

L'alcalde anuncia que la primera pedra del nou camp es posarà per Sant Jordi i que ha d'entrar en funcionament per a la nova temporada

Admet que no ho van fer “prou bé” amb la gestió de la figura de l'agent cívic

El projecte principal del mandat és el camp de futbol?
Sí, és el tema estel·lar. No serà un camp amb tots els ets i uts. Fem una primera fase. Però serà un camp de gespa. Ara juguem a Santpedor, amb un camp centenari, en què es jugava fins que es va fer el nou, el camp Josep Guardiola. On estem ara és impossible jugar-hi. Ens hi entren, hi fan actes vandàlics. Ara estem a punt de posar la primera pedra que si tot va bé serà el dia abans de Sant Jordi. I l'objectiu és que estigui acabat per la festa major, entre agost i setembre, per començar la nova temporada dels equips de futbol ja al nou camp.
Les finances de l'Ajuntament estan prou sanejades?
Supersanejades. Però hem de donar les gràcies a la Diputació perquè gràcies a ells ho podem fer. Amb el nostre pressupost no es podia tirar endavant. Tenim una subvenció de la Diputació de 285.000 euros. El projecte en total en costa 600.000, incloent- hi la compra del terreny. La resta es finançarà amb recursos propis, amb el romanent de tresoreria del 2015.
Tot l'esforç de l'Ajuntament es concentra en aquest projecte?
Sí, és l'important. La resta són petites coses com els vestidors del camp de futbol, que els fem al centre cívic. No queden enganxats al camp de futbol però no estan gaire lluny i també serviran per a la piscina municipal.
Va demanar fa mesos al Bisbat de Vic que enderroqués la rectoria d'Argençola per seguretat i per poder reobrir l'ermita. Com ha quedat?
L'enderroc està a punt d'engegar. Al baixar la coberta de la rectoria, l'església de Santa Margarida de Viladepost es va quedar sense llum i hi van aparèixer unes fissuretes. I per això ha estat tancada des de llavors. La rectoria s'ha d'enderrocar, no hi ha forma de reconstruir-la. Ara el Bisbat ha demanat permís per enderrocar-la, amb un projecte que pagaran els propietaris de la masia de La Vila. Com que hi ha un camí que passa per allà, l'ajuntament hem demanat que hi hagi un tècnic que es faci càrrec de l'obra. S'enderrocarà en breu i quedarà com una placeta. Es farà que hi torni a haver llum a l'església i que s'arreglin les fissures mínimes que hi ha .
Com ha quedat la investigació per prevaricació per haver creat la figura del vigilant de seguretat?
El cas està arxivat.
Ho faria igual ara?
Ara hauríem esperat el ple per crear la figura. Però ens va molt bé. És un agent cívic que està amb contacte amb els Mossos i amb la policia de Santpedor. Es va fer per prevenir robatoris i per això vam córrer i ho vam fer abans d'aprovar-ho al ple. No ho vam fer prou bé. Però la gent està molt conscienciada amb els robatoris. Els veïns estan mobilitzats amb el Whatsapp i quan veuen cosa rara de seguida truquen a l'agent cívic i activem els Mossos. Volem prevenir que torni a passar el que va passar, que entraven a robar.
Què pensa sobre el procés independentista i el paper que han de tenir els ajuntaments?
Estic d'acord que es faci el referèndum i que opini la gent. Jo no sóc independentista. Però el 9N vaig ser jo qui va obrir el centre cívic per no involucrar ningú. I el tornaria a obrir perquè es faci el referèndum. A nivell de partit pot ser que no caigui bé la meva opinió però m'és igual , vull que es consulti a la gent i que es faci bé. Amb el xoc de trens no hi estic d'acord. Per exemple amb els processos judicials a gent de la Generalitat processos judicials no hi estic d'acord. Com a socialista pot ser que no caigui be però penso el que penso i ells ho saben. I per això estic a segona línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]