Política

ENRIC GÜELL

ALCALDE DE SANTA MARIA D'OLÓ (OLÓ SOM TOTS-ERC-AM)

“Tinc molta fe en la comarca del Moianès”

“Estem redactant el projecte per arranjar el carrer Sant Antoni, ja tenim el finançament i confiem que l'any que ve es pugui fer”

“Hem de decidir si municipalitzem l'aigua quan tinguem totes les opcions sobre la taula”

Quin serà el principal projecte del mandat?
Estem redactant el projecte per arranjar un carrer complicat perquè té molt pendent, el carrer Sant Antoni. Ja tenim el finançament i confiem que l'any que ve es pugui fer. L'hem d'arreglar perquè el clavegueram i la xarxa d'aigua són antics i on no hi ha habitatges hi ha un mur que aguanta el carrer que té símptomes de feblesa. Tenim un finançament de 200.000 euros de la Diputació, però comptem que el cost total serà superior i que hi hagi contribucions especials per als veïns que hi viuen.
És la màxima prioritat?
Hi ha dos temes més. Un és la municipalització de l'aigua. Serà un tema llarg perquè ens cal assessorament. Hem de prendre la decisió quan tinguem totes les opcions sobre la taula i tots els pros i els contres.
I el segon?
La restauració d'una antiga fàbrica. Estem en els últims retocs. Va començar amb l'anterior equip de govern i s'ha finançat amb fons Feder. Hi haurà una part de l'Ecomuseu del Moianès que explica el canvi del poble rural amb l'arribada de la indústria tèxtil. L'edifici està acabat, la part de l'exposició s'està enllestint ara i preveiem inaugurar-la per Sant Jordi.És un edifici bastant gran i inclourà una sala polivalent per fer-hi xerrades i conferències, dues sales més petites per fer-hi tallers. S'hi podran veure un parell de telers, un dels quals funcionarà.
Cal arreglar el talús al camí de la Salada, que té despreniments...
Sí, tenim el projecte fet, però aquest any no ho assumirem excepte que tinguem subvenció específica, perquè val molts diners.
Com està econòmicament l'Ajuntament?
Està sanejat però el senyor Montoro ens aplica la regla de la despesa i no podem gastar més del que vam gastar l'any passat en inversions. Ara hem de fer tots el que sigui possible per complir amb la despesa i tenir via lliure per assumir altres inversions. Llavors podrem ambicionar més. El problema és que el cost de remodelar la fàbrica era de 450.0000 euros, que hem finançat amb un crèdit pont amb la Diputació, que quan ens arribin els fons europeus podrem liquidar. Però això consta com a deute.
Com valora la primera etapa del Moianès com a comarca?
Molt positivament, tot i que crec que tots pensàvem que aniria més ràpid i seria més fàcil. I és difícil i més complicat i llarg del que pensàvem. Però ara ja està en marxa el departament d'Atenció a les Persones. És en el que s'hi ha notat més. La resta encara no dona els seus fruits, però tenim tot l'any que ve per deixar-ho tot completament en marxa. Tinc molta fe en el Moianès per dues raons: per l'atenció a les persones i pel fet de tenir una oficina tècnica molt potent.
Quin paper han de tenir els ajuntaments en el procés d'independència de Catalunya?
Som el segon poble més independentista de Catalunya i crec que cada ajuntament haurà de reaccionar segons els seus electors. En el nostre cas, tot l'Ajuntament donem suport en el que cal al procés, i amb totes les ganes. És el que desitgen els veïns de Santa Maria d'Oló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona