Política

Municipal

Fa falta una marxa més

agilitat Els dos grups de l'oposició a Seva coincideixen que l'equip de govern hauria d'anar més per feina i resoldre temes que fa temps que estan pendents LA clau El govern, en minoria, està obligat a pactar en totes les votacions

El 2015, ERC va recuperar l'alcaldia de Seva després de 28 anys. Ho va fer amb un marge de poc més de cent vots respecte de CiU, i les dues primeres forces polítiques al municipi van assolir cinc regidors. El grup Gent per Seva, amb un regidor, va passar a tenir la clau de la governabilitat, però Eduard Botey va decidir quedar-se a l'oposició, donant més joc als pactes i no garantint la majoria a ningú.

El principal grup de l'oposició, del PDeCAT, apunta a la manca d'objectius clars arribats a mig mandat: “Creiem que s'està governant sobre la marxa, sense un pla de mandat ben definit. Es fan les coses amb pedaços”, remarca Gil Vilarrasa, que destaca que malgrat el suport que s'ha donat al govern en molts temes no s'ha rebut el mateix tracte de confiança: “Se'ns diuen les coses per quedar bé, però a l'hora de la veritat les coses ja estan fetes. Nosaltres hem donat suport a la majoria de temes que ens han proposat i no ens hem pogut guanyar la seva confiança. Per exemple, el pressupost d'aquest any ha tirat endavant gràcies a nosaltres, perquè GpS hi estava en contra.” En aquests dos anys, el gran debat entre PDeCAT i ERC s'ha centrat en els nous consultoris: “Hi hem donat moltes voltes i estem gairebé en el mateix lloc. És un cas, però ha faltat agilitat en molts altres temes.”

En aquesta crítica, la de la lentitud, hi coincideix Eduard Botey, de Gent per Seva, això sí, amb matisos: “La valoració de la feina feta per l'equip de govern no podem dir que sigui negativa però tampoc és positiva, en el sentit que hi ha temes pendents des de fa dos anys i no s'han solucionat. I no perquè no hi hagi pressupost, sinó perquè no acaben de disparar.”

Pel que fa a la clau de la governabilitat que podria assumir el seu grup, Botey defuig aquesta responsabilitat posant exemples: “A vegades l'hem tingut i d'altres no, com per exemple en els pressupostos. Nosaltres no els vam aprovar, i sí que ho va permetre el PDeCAT amb l'abstenció. Ens diuen que sempre donem suport al govern, i s'ha demostrat que no és cert.” GpS va tenir clar a l'inici de mandat que no donaria suport incondicional a cap grup i manté aquesta decisió.

Població:
3.446 habitants
Superfície:
30,4 km²
Densitat:
113,4 h./km²
Municipals 2015:
ERC:
865 vots (47,82 %), 5 regidors
CiU:
749 vots (41,4%), 5 regidors
Gent per Seva:
153 vots (8,46 %), 1 regidor

ELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ

Gil Vilarrasa Portaveu PDeCAT
Eduard Botey Portaveu Gent per Seva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona