Política

El Baix Penedès disposarà de 4,5 milions per fer front a l'atur

Ha incrementat en un 35% els recursos destinats a polítiques actives d'ocupació en una de les comarques amb més atur del país

Es vol capgirar els elevats índexs de desocupació i atendre necessitats reals

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va anunciar ahir, en la seva visita al Vendrell, la decisió de la Generalitat d'incrementar en un 35% la partida de recursos destinats a generar polítiques actives d'ocupació al Baix Penedès. El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) passarà d'invertir 3,3 milions d'euros a dedicar 4,5 milions a aquesta comarca, una de les més afectades per les elevades taxes d'atur i les dificultats de reinserció laboral de determinats perfils amb baixa formació i edats avançades.

Ginesta es va reunir ahir amb representants de diversos ajuntaments i va visitar l'espai empresarial de l'Eina, al Vendrell, des d'on es gestionen bona part de les polítiques municipals i supramunicipals d'emprenedoria i ocupació a la comarca. Ginesta va manifestar la voluntat de la Generalitat d'intentar capgirar les xifres d'atur al Baix Penedès, una de les comarques més durament castigades des de l'inici de la crisi en el sector de la construcció. Tanmateix, el representant del Departament de Treball va recordar que des del govern s'ha treballat sempre per garantir el suport a les persones que tenen dificultats i que s'han destinat 9,2 milions d'euros al Baix Penedès en un conjunt de polítiques de suport a l'ocupació.

Ginesta va demanar als alcaldes del Baix Penedès que “defineixin les estratègies territorials d'ocupació i estableixin els eixos essencials i les prioritats de la comarca” per poder treballar en un projecte sobre necessitats reals. Segons ell, el Baix Penedès ha de dir cap a on vol anar el territori, amb les seves particularitats territorials, planificar les accions i establir un full de ruta per definir una estratègia concreta.

Precisament, el Consell Comarcal del Baix Penedès lidera la redacció d'un pla estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació que ha unit tots els ajuntaments de la comarca i que pretén establir noves línies de treball, a partir d'una diagnosi prèvia que ja està feta. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en la seva conferència anual sobre l'estat de la ciutat, va manifestar públicament el compromís de treballar en un projecte comarcal per capgirar les xifres de desocupació. Segons Carnicer, l'aposta per la logística que ha fet la Bisbal del Penedès anirà en benefici de tota la comarca. “Al Vendrell no ens preocupa si el polígon és de la Bisbal o d'un altre lloc, ens importa que generi ocupació a la comarca, i des del Vendrell col·laborarem per garantir l'impuls d'iniciatives que es facin en benefici del Baix Penedès.” Carnicer vol canviar la “política de campanar” per una política més intel·ligent, pensant en les necessitats reals.

LA FRASE

El Baix Penedès ha de definir estratègies territorials d'ocupació, establir els eixos essencials i prioritats
Josep Ginesta
secretari general de treball, afers socials i famílies

Joves al jaciment del Mas d'en Gual

Aquesta setmana s'ha presentat un projecte de recuperació de patrimoni cultural a través d'un programa de garantia juvenil de formació i d'inserció laboral, a càrrec de les cooperatives d'iniciativa social Actua i Arqueolítics, amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell. Aquest projecte va adreçat a joves d'entre 16 i 29 anys en situació d'atur i inscrits a Garantia Juvenil per dotar-los de coneixements en l'àmbit de l'arqueologia. L'objectiu és fer un treball de camp al jaciment ibèric de Mas d'en Gual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]